3 fördelar med att delta i en uglkurs

3 fördelar med att delta i en uglkurs

Arbetar du som chef eller ledare av något slag, och har funderat på att gå en uglkurs? Då är det kanske dags att sluta fundera och göra slag i saken – det finns nämligen många fördelar med att gå och ha denna typ av kurs i sitt bagage, oavsett vilken typ av ledarroll man har. Det kan man märka, inte minst av det faktum att så många redan har gått kursen och tycks nöjda med det. Här kan du läsa om några av fördelarna!

Du utvecklas på ett personligt plan

Att delta i en uglkurs kommer göra att du lär känna dig själv och dina egenskaper på ett nytt sätt, och kanske bättre än du gjorde innan. Du kommer få tid att fundera över hur du är som ledare – vad du är bra på och vad du skulle kunna förbättra. Du kommer att utvecklas på ett personligt plan – det gör man av att delta i nästan vilken kurs eller utbildning som helst. Att byta erfarenheter med andra är effektivt och bra för utveckling!

En uglkurs gör dig till en bättre ledare

Huvudsyftet med en uglkurs är att du ska lära dig mer om hur människor fungerar i grupp och hur man bör arbeta för att nå bättre gruppsammanhållning. Var kommer chefen eller ledaren in i bilden och vilka listiga knep och verktyg kan man använda sig av? En bra ledare är en del av gruppen och chansen att en uglkurs gör dig till en bättre ledare finns sannerligen.

Du kommer bli bättre på att kommunicera

Kommunikation och feedback är två av dom viktigaste sakerna att kunna hantera som chef eller ledare. Kan man inte kommunicera med sin grupp på ett bra sätt, ge och ta emot feedback kan många problematiska situationer uppstå. Just detta saker är några av dom som man jobbar mycket med i en uglkurs och även om du tycker dig vara bra på båda delarna kommer du alldeles säkert att lära dig något nytt ändå.

Det finns även andra fördelar med att delta i en uglkurs, bland annat:

  • Du får ny motivation i din yrkesroll
  • Du får nya verktyg att arbeta med
  • Du lär känna nya människor

Men nackdelar då? Ja, det kostar förvisso en slant att gå en kurs, plus att man behöver vara borta från både hem och arbete under fem dagar. Det finns såklart heller ingen garanti att kursen passar för alla men att den funnits och använts i så många år, och fortfarande är populär, är ett bra tecken.