Jämför mobilabonnemang i Norrland via jämförelsetjänst

Det finns jämförelsetjänster online för nästa alla produkter och tjänster i samhället. Detta inte minst inom mobilabonnemang och bredband. En av dessa sidor är mobilaabonnemangnorrland.se som jämför mobilabonnemang i Norrland. Nedan beskrivs hur tjänsten fungerar – som ett exempel på en regionalt nischad jämförelsesida.

Jämförelse utifrån region

Många jämförelsesidor, som ställer olika operatörer och abonnemang mot varandra, har enbart fokus på surfmängd, pris och eventuella unika fördelar. Men det spelar ingen roll hur billigt ett abonnemang är – om det saknas täckning.

Det är utifrån detta som en del jämförelsesidor valt att fokusera sin jämförelse enbart på delar av Sverige och sedan presentera operatörer och abonnemang som passar utifrån dess täckning. Norrland är den del av Sverige med sämst täckning och vissa operatörer kan helt uteslutas från jämförelsen just utifrån att täckningen är för dålig.

Jämför mobilabonnemang i Norrland – Så fungerar tjänsten

Mobilabonnemangnorrland.se jämför mobilabonnemang i Norrland utifrån ett par olika faktorer. På hemsidan möts besökaren av:

 • Presentation av mobiloperatörer
  I ett första steg möts besökaren av en kort sammanfattning av de operatörer som har bra täckning och en sammanfattning av vad de kan erbjuda. Exempelvis nämns om abonnemanget är för privatpersoner och/eller företag, vilket nät som används samt surfmängd. Utöver det pris samt ev. rabatt.
 • Mer info om – täckningskartan
  De som vill gå in och studera täckningskartan noggrannare kan göra detta via en länk vid den aktuella operatören. Många gånger använder de mindre operatörerna nät hos de större operatörerna. Detta genom att hyra in sig på deras nät. Detta är orsaken till att flera av de minsta anger att de har ”Sveriges bästa täckning”. Detta uppnås alltså genom att de hyr in sig på andra nät.
 • Mer om – Erbjudandet
  Jämför mobilabonnemang i Norrland via portalen – men teckna avtal hos respektive operatör. Vid varje informationsruta finns även länkar till operatören och deras erbjudanden.

Går det att lita på täckningskartan?

Den täckningskarta som operatörerna presenterar visar var de ”borde” ha täckning. Detta utifrån de tekniska förutsättningar de har. De anger däremot inte att alla till 100% säkerhet kommer att ha täckning oavsett var personen befinner sig inom det markerade området. Det är en stor skillnad.

Den som jämför mobilabonnemang i Norrland, och hittar ett passande abonnemang, bör alltså inte binda upp sig på 12 månader direkt. Det är bättre att köpa kontantkort, eller teckna abonnemang utan bindningstid, för att under denna tid prova täckningen. Är det god täckning kan abonnemang med bindningstid tecknas.

Inbrottssäkra lägenhetsdörrar av god kvalité

En säkerhetsdörr är A och O då man vill hålla sin lägenhet skyddad från inbrott och andra faror. Allt fler väljer att byta äldre dörrar mot nya inbrottssäkra lägenhetsdörrar. Det finns stora fördelar med detta men många oroar sig för att designen ska bli lidande. Om man bor i ett äldre lägenhetshus med vackra detaljer i trapphuset kan det kännas trist att installera en modern säkerhetsdörr. Det behöver dock inte vara så eftersom många av dagens säkerhetsdörrar har vacker design.

Anpassat till den ursprungliga designen

Ibland har lägenhetshusens originaldörrar specifika detaljer som gör dem unika. Då man vill byta ut dessa till inbrottssäkra dörrar kan man välja att anpassa den nya designen till de ursprungliga dörrarnas utseende. Eftersom denna teknik hela tiden utvecklas finns idag säkerhetsdörrar med vackra träpaneler som enkelt kan anpassas till äldre lägenhetshus. På så vis matchar säkerhetsdörrarna på ett bra sätt med kvarvarande hissdörrar och trappdetaljer. För att få en överblick av hur denna typ av moderna dörrar ser ut kan man besöka ett referensprojekt nära ens eget hem.

Använd certifierad personal

Det viktigaste då man vill byta ut sin lägenhetsdörr mot en inbrottssäker dörr är att använda sig av ett seriöst företag. Personalen som genomför bytet bör vara certifierade av både företaget självt samt enligt ID06. Då vet man att bytet sker enligt alla regler och att dörren uppfyller de krav som ställs på inbrottssäkra lägenhetsdörrar.

Välj inbrottssäkra lägenhetsdörrar utan att kompromissa om utseendet

Då man bestämt sig för att byta ut sin dörr har man gjort en mycket god investering eftersom ens hem blir säkrare. Det gör att man kan känna sig trygg både då man befinner sig i eller utanför hemmet. Dock bör man välja ett företag som hjälper till med designen eftersom utseendet inte ska behöva kompromissas bort bara för att säkerheten blir bättre. Det finns flera olika typer av inbrottssäkra lägenhetsdörrar, men de vanligaste är:

 • Dörrar med speglad yta
 • Dörrar med slät yta
 • Pardörrar

Beroende på vad man är ute efter samt vad som passar i trapphuset kan man anpassa designen efter detta. Ofta byter alla boende ut sina dörrar samtidigt och då gäller det att tillsammans försöka hitta en design alla tycker om.

Vad tjänar en stafettläkare i månadslön?

Stafettläkare är ett annat namn för en hyrläkare. Det är helt enkelt en läkare som arbetar som konsult via ett bemanningsföretag. Ofta rör det sig om en allmänläkare som arbetar på en vårdcentral eller hos en annan vårdgivare. Anledningen till att vårdgivaren har hyrt in läkaren är för att kunna fylla vakanser som annars inte skulle kunna tillsättas med ordinarie personal.

Om du är läkare finns det anledning att fundera på om inte detta vore rätt val i karriären för dig. För genom att bli stafettläkare kan du säkerställa att du får en hög lön. Du kan även välja ett fakturera via ditt eget bolag om du föredrar att göra det. Och skulle du inte ha ett bolag att fakturera via kan du alltså istället välja att lyfta lön som anställd av bemanningsföretaget i fråga.

Nedan går vi igenom den ekonomiska aspekten av att jobba som konsult. Vi berättar bland annat vilken månadslön du kan förvänta dig att få, mellan tummen och pekfingret.

Som stafettläkare sätts din lön utifrån flera faktorer

Det finns flera faktorer som tillsammans avgör vilken månadslön du kan förvänta dig att få. När du arbetar som stafettläkare sätts din lön bland annat utifrån:

 • Var du jobbar
  Den ersättning som inhyrda läkare får varierar beroende på vilket landsting du väljer att jobba i. En bra tumregel är att lönerna generellt sett är lite högre uppåt i landet. Även avtalet mellan ditt bemanningsbolag och vårdgivaren ifråga är såklart en faktor som spelar in.
 • Vilket bemanningsföretag du väljer
  En annan faktor som påverkar din lön är ditt val av bemanningsföretag. Bemanningsbolaget vill såklart ha sin beskärda del av kakan. Du kan i många fall förhandla lite om marginalen, och ju större kompetens du har desto större brukar ditt förhandlingsutrymme också vara.
 • Din erfarenhet
  Även din arbetslivserfarenhet är förstås en viktig faktor som i hög grad påverkar din lön som stafettläkare. Om du är en specialist inom något område får du vanligtvis än högre ersättning än en allmänläkare utan specialisering. Råder det dessutom brist på just din specialitet kan du räkna med en än mer generös ersättning.

Köp dina mopeddelar på nätet

Att köra moped är en härlig frihetskänsla som lockar både yngre och äldre personer. Du kanske har härliga nostalgiska minnen från en Puch Monza eller en klassiker, nämligen Monark Crescent Compact som var oerhört populär under 1980-talet? Oavsett om du har en nyare modell av moped eller en äldre sådan finns det flera fördelar med att köpa mopeddelar på nätet. En stor fördel är det breda existerande utbudet av delar på nätet men också möjligheten att hitta mer unika delar. Detta går vi igenom lite mer nedan.

Så finner du mopeddelar till många olika fabrikat

Det finns många olika fabrikat på mopeder såsom:

 • Piaggio
  Märket som grundades redan år 1884 i Genua i Italien av den då 18-årige Rinaldo Piaggio. I koncernen ingår märken som Vespa, Moto Guzzi och Derbi. Företaget finns registrerat på börsen sedan 2003. De sålde över 400 000 fordon under 2003.
 • Sachs
  Grundades 1895 i Tyskland och var en väldigt populär moped.
 • Zundapp
  Det tyska företaget Zündapp grundades 1917 som tyvärr gick i konkurs 1984. Företaget köptes upp och tillverkas till viss del sedan dess i Kina. Mopederna är populära delvis på grund av deras driftsäkerhet.
 • Puch
  Är ett österrikiskt företag som grundades 1899. Förutom mopeder tillverkade de även bilar och cyklar men sluta med all sin verksamhet under 1980-talet då företaget styckades upp. Varumärket används idag enbart på cyklar.

En stor fördel med att handla dina mopeddelar på nätet är som vi redan nämnt det breda utbudet. Även om du inte hittar ditt fabrikat eller reservdel kan du med fördel kontakta företaget. Många gånger läggs inte allt till försäljning på hemsidan. I vissa fall kan de också vara behjälpliga med att skaffa fram reservdelen eller kan lotsa dig vidare.

Du kan också bland annat finna kompletta trimkit till din moped på nätet. Du har även möjlighet att köpa andra mopeddelar och tillbehör som till exempel olika sorters hjälmar, glasögon och kläder. Om du vill renovera motorn på din moped men inte har tiden eller kunskaperna till att göra det så kan du lämna in den till företaget för en professionell renovering.

Hjärtstartare – räddaren i nöden

Hjärtstartare – räddaren i nöden

Hjärtstartaren räddar flera liv varje år. I Sverige drabbas ca 10 000 personer av ett plötsligt hjärtstopp årligen. Hjärtstartare minimerar risken för att någon ska vara tvungen att mista sitt liv om denna situation inträffar. 

Hur fungerar hjärtstartare

Hjärtstartaren kan rädda liv genom att den har förmågan att starta om hjärtat när detta slutar slå för egen maskin. Hjärtstartaren är programmerad så att den analyserar om hjärtat behöver hjärt- och lungräddning eller en strömstöt. Genom att elektroder placeras på bröstet på personen med hjärtstopp kan hjärtstartaren analysera vad som behöver göras. Om analysen resulterar i att en elstöt måste ges, ska instruktionerna följas för att elstöten ska kunna aktiveras. Genom detta steg kan hjärtat möjligtvis återgå till sin normala rytm. 

6 steg hur hjärtstartare används

 1. Starta hjärt- och lungräddning och larma 112. 
 2. Starta hjärtstartaren. 
 3. Fäst de två elektroderna på bröstet och låt hjärtstartaren köra igenom analysen. 
 4. Antingen rekommenderar hjärtstartaren elstöt eller fortsatt hjärt- och lungräddning. 
 5. Om flimmer upptäckts i hjärtat rekommenderas elstöt, denna startas med en knapp. 
 6. Om inget kammarflimmer upptäckts, ska hjärt- och lungräddningen fortsättas så länge personen inte andas normalt. 

Om strömstöt givits ska hjärt- och lungräddningen fortsättas i två minuter, därefter följer en ny analys av hjärtrytmen. Då ges en ny rekommendation om antingen en strömstöt eller fortsatt hjärt- och lungräddning. Detta upprepas tills personen visar tydliga livstecken eller till ambulanspersonal anlänt till olycksplatsen. 

Hjärtstartaren kan rädda liv

Om inte hjärt- och lungräddning påbörjas minskar sannolikheten för överlevnad med ca 10 % för varje minut. Ifall hjärtstartaren används inom 3 minuter från påbörjat hjärtstopp ökar överlevnaden upp till hela 70 %. Hjärtstartaren räddar alltså många liv, förutsatt att den finns tillhanda.

Eftersom maskinen ger tydliga instruktioner om vad som ska göras behövs inte stora kunskaper eller utbildning inom hjärt- och lungräddning. En utbildning kan dock trygga situationen ytterligare och ge nödvändigt självförtroende för att hantera situationen och ge bättre hjälp till personen med hjärtstopp. Det är avgörande med snabba beslut eftersom det är sekunder som avgör om personen har chans att överleva. Omedelbar hjärt- och lungräddning och strömstöt från en hjärtstartare kan garantera överlevnad från ett hjärtstopp. Med fler av dessa apparater nära till hands kan alltså många liv räddas. 

3 fördelar med att delta i en uglkurs

3 fördelar med att delta i en uglkurs

Arbetar du som chef eller ledare av något slag, och har funderat på att gå en uglkurs? Då är det kanske dags att sluta fundera och göra slag i saken – det finns nämligen många fördelar med att gå och ha denna typ av kurs i sitt bagage, oavsett vilken typ av ledarroll man har. Det kan man märka, inte minst av det faktum att så många redan har gått kursen och tycks nöjda med det. Här kan du läsa om några av fördelarna!

Du utvecklas på ett personligt plan

Att delta i en uglkurs kommer göra att du lär känna dig själv och dina egenskaper på ett nytt sätt, och kanske bättre än du gjorde innan. Du kommer få tid att fundera över hur du är som ledare – vad du är bra på och vad du skulle kunna förbättra. Du kommer att utvecklas på ett personligt plan – det gör man av att delta i nästan vilken kurs eller utbildning som helst. Att byta erfarenheter med andra är effektivt och bra för utveckling!

En uglkurs gör dig till en bättre ledare

Huvudsyftet med en uglkurs är att du ska lära dig mer om hur människor fungerar i grupp och hur man bör arbeta för att nå bättre gruppsammanhållning. Var kommer chefen eller ledaren in i bilden och vilka listiga knep och verktyg kan man använda sig av? En bra ledare är en del av gruppen och chansen att en uglkurs gör dig till en bättre ledare finns sannerligen.

Du kommer bli bättre på att kommunicera

Kommunikation och feedback är två av dom viktigaste sakerna att kunna hantera som chef eller ledare. Kan man inte kommunicera med sin grupp på ett bra sätt, ge och ta emot feedback kan många problematiska situationer uppstå. Just detta saker är några av dom som man jobbar mycket med i en uglkurs och även om du tycker dig vara bra på båda delarna kommer du alldeles säkert att lära dig något nytt ändå.

Det finns även andra fördelar med att delta i en uglkurs, bland annat:

 • Du får ny motivation i din yrkesroll
 • Du får nya verktyg att arbeta med
 • Du lär känna nya människor

Men nackdelar då? Ja, det kostar förvisso en slant att gå en kurs, plus att man behöver vara borta från både hem och arbete under fem dagar. Det finns såklart heller ingen garanti att kursen passar för alla men att den funnits och använts i så många år, och fortfarande är populär, är ett bra tecken.

Hitta svaren om assistansanordnare i Norrköping

Var sker ansökan om personlig assistans? Vem kan hjälpa till i val av assistansanordnare i Norrköping? Vilka är alternativen? Beroende på frågeställning hittas svaren på olika ställen.

Om du har frågor om….

 • Ansökan om personlig assistans
  Förutsatt att behovet maximalt är 20 timmar i veckan sker ansökan om personlig assistans till Norrköping kommun. Det är därmed även dit som man kan vända sig vid frågor kring ansökan. Är det däremot ett behov av mer än 20 timmar ska ansökan ske till Försäkringskassan varpå dessa kan svara på frågor.
 • Vilka assistansanordnare som finns att välja på
  Vill du veta vilka alternativ som finns i Norrköping? I grunden är det kommunen, privata assistansföretag, kooperativ och att vara egen arbetsgivare som är alternativen. Men det finns ju även ett stort antal assistansföretag att välja på. Genom att kontakta handläggaren hos kommunen ska en lista gå att få på samtliga privata assistansbolag som är aktiva i Norrköping. Ett alternativ är att de hänvisar till en webbplats där dessa finns listade.
 • Att välja privat assistansanordnare
  Har du svårt att avgöra vilken assistansanordnare som passar dina behov bäst? Vid frågor om att välja rätt privat alternativ kan en assistansförmedlare kontaktas. De kan ge allmänna råd gällande personlig assistans samt bistå med exempelvis hjälp vid utredning. Men framförallt arbetar dessa företag med att guida och jämföra assistansanordnare. En person som bor i Norrköping kan därmed kontakta en förmedlare inför val av anordnare varpå de tar fram de bolag som anses bäst passa personens behovsprofil.
 • Hur överklagan sker på negativt beslut av handläggare
  Har handläggaren gett ett negativt beslut – dvs. nekat dig eller din anhörige personlig assistans? Kommunen ska svara på frågor kring hur överklagan sker men kan inte hjälpa till med att formulera denna. Även en assistansförmedlare kan delvis hjälpa till med detta. Dessutom finns information på Norrköpings hemsida.

Kortfakta: Assistansanordnare i Norrköping

I Östergötland, där Norrköping är residensstad, fanns i början av 2019 cirka 650 personer med beviljad personlig assistans enligt Försäkringskassan. Den allra största andelen (ca 78 %) valde att få denna hjälp via ett privat assistansföretag. Samma år fanns det totalt 7 assistansanordnare med kontor i Norrköping. Däremot var det fler som kunde erbjuda assistans då fler har kontor i närliggande städer.

Kamerabevakning hemma – Detta bör du tänka på

Kamerabevakning hemma – Detta bör du tänka på

Har du planer på att sätta upp kamerabevakning hemma? Välj rätt produkt och tänk på vilka regler som gäller.

Lagar och regler för kamerabevakning

Kamerabevakning i ditt eget hem är alltid lagligt. Detsamma gäller i din trädgård, i ditt garage osv. Men detta enbart så länge som du är ägare av marken. Står garaget på din gård kan övervakning sättas upp. Det är däremot inte lagligt att montera kamera i bostadsrättsföreningens gemensamma garagelänga. Så länge som kameran enbart filmar vad som är i huset, eller på gården, så behövs inget tillstånd.

Bevaka utomhus eller inomhus?

Vad är målet med att montera upp kamerabevakning? Är det att minska risken för inbrott och skadegörelse eller för att ha koll på att katterna mår bra? Självklart spelar målet med övervakningen roll i val av kamera. Det är även möjligt att koppla samman flera kameror (både ute och inne) och på detta sätt få en helhetsbild vad som händer.

Kostnad = Kamera plus abonnemang

Det är lätt att enbart se på kostnaden för själva kameran. Men i de flesta fall tillkommer ett abonnemang.

 • Abonnemang för molntjänst

Om filmerna sparas på en molntjänst kan det vara gratis upp till en viss nivå. Men för att kunna spara filmer under en längre period kan abonnemang behöva tecknas.

 • Larmoperatör

För högst säkerhet bör kamerabevakning vara en del av komplett hemlarm. Ett larm med bland annat inbrottslarm, brandlarm och rörelsesensorer. När larmet aktiveras kommer även dessa kameror att sända material till larmoperatören som därmed har god information innan beslut tas för åtgärd.

Hur mycket det kostar med abonnemang hos en larmoperatör kan variera beroende på vilken lösning som efterfrågas. Ska det exempelvis vara fria utryckningar eller ska en summa betalas varje gång väktare behöver åka till platsen?

Kontrollera Wifi innan

Kamerabevakning kräver internetuppkoppling och oftast WiFi. Kontrollera därför att hemmets WiFi når till den plats där kameran förväntas sättas upp. Ta en mobil, dator eller surfplatta och provsurfa i närheten av monteringsplatsen. Vid problem med uppkoppling kan en extra WiFi-punkt behöva monteras upp. Kom ihåg att kameran ska sända video i hög kvalité och därmed kräver mycket stabil internet. Finns möjlighet att koppla in kameran via kabel kan detta vara ett alternativ. Men det är inte alla kameror som har denna anslutningsmöjlighet.

Fakta om företagsförlagd HLR utbildning i Stockholm

Fakta om företagsförlagd HLR utbildning i Stockholm

Företagsförlagd HLR utbildning innebär att ett utbildningen genomförs i företagets egna lokaler. Därmed kommer det utbildare dit som tar med sig allt material som behövs för en grundlig genomgång av HLR. Att boka företagsförlagd utbildning inom Stockholm innebär bland annat att transporttiden minimeras för de som ska gå kursen.

Fördelarna

 • Tar mindre tid

Om de som utbildar i HLR kommer till företaget och utför hela utbildningen på plats behöver de anställda inte åka iväg till någon annan lokal. Därmed sparas tid då de bara lämnar sina arbetsuppgifter några minuter för att vara på plats i utbildningslokalerna.

 • Anpassat efter företagets behov

Genom att genomföra en HLR utbildning ges goda kunskaper att kunna rädda liv. Men det är en mycket stor skillnad på att träna HLR på en docka, under ordnade former, och att göra det i en stressad situation.

När alla har genomgått grundutbildningen kan därför olika scenarier spelas upp för en mer realistisk övning. Kanske har någon fallit ihop i köket och behöver hjälp. Nu får de anställda även träna på att lokalisera närmaste hjärtstartare, påkalla hjälp osv. Att genomföra träning i lokalerna skapar ytterligare trygghet.

Välja företag för HLR utbildning inom Stockholm

Det är stor skillnad på de utbildningar som erbjuds i Stockholm. Därmed är det viktigt att som kund faktiskt kontrollera vilka som erbjuder utbildningen och vad som ingår i priset.

Vilken utrustning används?

Detta är en punkt som skiljer sig stort mellan de företag i Stockholm som erbjuder HLR utbildningar. För att träna luftvägsstopp på ett så realistiskt sätt som möjligt rekommenderas att träning sker på luftvägsstoppsvästar. För att HLR är det bästa alternativet halvkroppsdockor. När det kommer till träning på hjärtstartare ska dessa övningsattrapper se exakt lika ut (och låta exakt lika) som de riktiga.

Ingår E-kurs som repetition?

E-kurs är en digital HLR utbildning som allt fler företag börjar erbjuda. Det innebär att deltagarna kan se en film, följa instruktionerna och få kunskaper inom hjärt- och lungräddning. Det kan vara ett bra sätt att bli introducerad inom ämnet alternativt som repetitionskurs. Därmed ett sätt att kunna uppdatera kunskaperna när och var som helst.

Vilken annan service erbjuds?

En del företag erbjuder enbart utbildning, andra även försäljning och service av hjärtstartare och träningsprodukter. Generellt är det lättare att enbart ha kontakt med ett företag vad som än önskas inom personlig säkerhet och första-hjälpen.

Sugen att prova infraröd bastu? Här är alternativen

Sugen att prova infraröd bastu? Här är alternativen

Infraröd bastu är sannerligen på tapeten just nu. Det pratas mycket om dess fördelar och hur mycket man än letar är det svårt att hitta några nackdelar. Några av dom hälsofördelar som ofta nämns är:

 • Bättre blodcirkulation
 • Slätare hud
 • Stärkt hjärt- och kärlkondition

Är du sugen att prova på att basta i en infraröd bastu? Då finns det flera alternativ. Läs mer här!

Spa- eller sportanläggningar

Många spaanläggningar har valt att installera en infraröd bastu och att besöka en sådan är ett bra sätt att få prova på den. Det finns även en del sportanläggningar, så som gym, som erbjuder sina medlemmar att basta infraröd bastu om det finns en sådan att tillgå. Kolla runt online för att se om det finns någon anläggning med IR-bastu där du bor, och boka in dig på ett härligt besök!

Portabel IR-bastu

Den infraröda bastun har som sagt blivit omåttligt populär – så populär att det faktiskt finns att få tag på modeller i portabelt miniformat. Dom kan nästan liknas vid ett litet tält som man kryper ner i och stänger dragkedjorna om sig för en stunds skön avkoppling.

Huvudet lämnas utanför ”tältet” i friska luften och den portabla varianten av infraröd bastu ska ha samma effekt på kroppen som en ”vanlig” infraröd bastu. Praktiskt, eller hur? En perfekt sak att börja med för den som vill utforska dom många hälsofördelarna.

Investera i en egen infraröd bastu

Har du provat alternativ ett och två, eller kanske bara ett av dom, och känner att du inte kan få nog av att basta infraröd bastu kan du alltid investera i en egen. Idag finns ett stort utbud av olika modeller och storlekar på marknaden och installationen kunde inte vara enklare.

Det som gör dessa modeller så enkla är att dom köps som byggsatser, eller till och med färdigmonterade, och behöver bara ställas på plats och kopplas in i ett eluttag för att fungera. Redan ett par timmar efter köpet kan du njuta av din första bastu.

Kanske har du en gammal klassisk bastu som inte kommer till användning längre – då kan du alltid konvertera den till en infraröd bastu. Det befintliga basturummet är perfekt att använda som det är – plocka bara bort aggregatet och ersätt det med dom speciella infrapanelerna och vips har du fått en helt ny bastu – i dubbel bemärkelse.