Little Lights nattlampor håller ditt barn tryggt på natten

Nattlampor för barn kan vara viktiga när det kommer till att skapa en rofylld och lugnande miljö där barnet kan varva ner och somna. Dessa lampor är därför utformade för att hjälpa barnen att slappna av, och de kan även verka tröstande och lindra eventuell ångest. Detta i samband med att barnet försöker sova. Fortsätt att läsa för att få mer information om dessa lampor, och då i synnerhet de från tillverkaren Little Lights!

Vad är Little Lights?

Little Lights är en mindre tillverkare av nattlampor för barn som härstammar från den polska staden Krakow. De har tagit fram ett antal olika stilfulla och vackra lampor som kan hjälpa barnen att finna ro på ett bra sätt. Dessutom kan de även användas som läslampor. Så om du vill hitta en bra läs- och nattlampa till ditt barn är detta med andra ord ett sortiment som du bör överväga att botanisera i!

Fördelarna med att använda nattlampor i barnets rum

Det finns flera fördelar med att använda nattlampor från exempelvis Little Lights i barnets rum. Framför allt är det så att dessa lampor:

 • Främjar barnets sömn. Dessa lampor kan bidra till att reglera barnets naturliga sömncykel på ett hälsofrämjande sätt. Detta genom att simulera en slags solnedgång och på så vis skapa en lugnande och varm atmosfär som uppmuntrar barnet att somna.
 • Minskar ångest. Faktum är att det varma ljuset från dessa lampor ofta kan hjälpa barnet att känna sig trygg och mindre ångestfull. Därför används ofta nattlampor i barns rum och de bidrar bland annat till att göra barnet mindre skrämt i mörkret. Dessutom hjälper de alltså barnet att somna fortare.
 • Bidrar till att skapa en rutin. Det kan vara användbart att ha en rutin för sänggåendet som involverar nattlampan. Lampan kan då signalera för barnet att det är dags att börja varva ner och göra sig redo att somna.
 • Håller barnet tryggt. En nattlampa är också portabel och kan därmed tas med till andra ställen vid behov. Därmed kan den bland annat hålla barnet tryggt när den sover över hos kompisar eller mor-/farföräldrar eller bor på hotell.

Akrylfärg är en populär typ av färg som används flitigt

Akrylfärg är en väldigt mångsidig och populär färg som många konstnärer använder sig av. Denna färg kan användas av allt från hobbykonstnärer till mer avancerade sådana. Till skillnad från oljefärg torkar denna färg fort och den lämpar sig därför väl för snabb och spontan målning. Det finns också många olika färger och liknande att välja bland. Därmed kan du skapa en rad olika konstnärliga stilar och effekter med hjälp av färgen.

Akrylfärg är mångsidig, snabbtorkande och beständig

Denna typ av färg är väldigt populär då den är:

 • Mångsidig. En av de mest tilltalande aspekterna av akrylfärg är färgens mångsidighet. Den kan nämligen användas på många olika ytor, däribland tyg, trä och papper. Färgen kan också tunnas ut med vatten för att på så vis skapa en slags vattenfärgsliknande effekt. Alternativ kan du välja att göra den tjockare för att ge den lite mer textur.
 • Snabbtorkande. En annan fördel med denna färg är att den torkar fort. Därmed kan du jobba i olika lager och sakta men säkert bygga upp din målning över tid. Färgen är därför särskilt användbar när du vill skapa ett djup i din målning. Men eftersom färgen torkar så pass snabbt behöver du vara snabb när du målar och verkligen tänka på dina penseldrag och tekniker.
 • Beständig. Ytterligare en fördel med akrylfärg är att den är hållbar och beständig. Den är vattenresistent och UV-resistent när den väl har torkat. Därmed behöver du inte oroa dig för att den ska blekna eller gulna över tid. Så är som bekant fallet med vissa andra typer av färger. Därmed är denna färg väldigt användbar när du vill måla på en yta som är belägen utomhus.

Att tänka på när du väljer att måla med denna färg

När du väljer att börja måla med denna färg bör du inledningsvis begränsa dig till ett enklare urval av färger och penslar. Börja med bara några få primärfärger, såsom gult, blått och rött. Med tiden kan du sedan lägga till fler färger i takt med att du blir mer bekväm med färgen. Dessutom bör du använda dig av syntetiska penslar då dessa behåller sin form bättre och är enklare att rengöra.

Bästa tipsen när du planerar en platsbyggd walk in closet

Vad är viktigast att tänka på för den som ska skapa en platsbyggd walk in closet? Det beror förstås lite på vilket slutresultat som önskas men några tips är till exempel att göra en budget och fundera över olika typer av förvaringslösningar som första steg i processen.

Gör en budget

Första steget bör vara en budget. Dom flesta byggprojekten har en tendens att dra i väg när det kommer till kostnaderna och för att undvika en onödigt hög prislapp är det alltid bra att planera för utgifterna redan i förväg. Budgeten bör innehålla alltifrån byggmaterial till det sista ”piffet” – och glöm inte att jämföra priserna på det som ska köpas in.

Leta inspiration för platsbyggd walk in closet

En platsbyggd walk in closet kan utformas på många olika sätt – den kan vara ljus, luftig och stilren eller med mörk och murrig. Har du ingen klar bild i huvudet av vad du har tänkt dig är ett bra tips att leta efter inspiration innan det är dags att dra i gång projektet. Några bra källor till just inspiration är bland annat:

 • Instagram
 • Pinterest
 • Inredningsbloggar

Om du använder dig av sociala medier för att leta inspiration kan du spara ner bilder som du gillar, för att sedan skapa en egen mood board. Tänk på att inte bara kolla på stilar och utseenden utan också på smarta lösningar och annat som kan komma väl till pass under bygget.

Planera förvaringslösningar och inredning

Oavsett vilken stil du strävar efter när du ska skapa en platsbyggd walk in closet är det viktigt att planera för olika typer av förvaringslösningar tidigt i processen. Mät ytan noggrant och skissa gärna upp en skalenlig ritning på ett papper. Prova sedan olika lösningar – till exempel med både öppen och stängd förvaring och annat som kan tänkas behövas för att möta just dina behov och önskemål.

För att maximera ytan är det viktigt med planering så låt gärna skisserna och funderingarna gro ett tag innan bygget sätter i gång. Rätt vad det är så dyker det upp nya idéer och lösningar och då är det dumt att ha haft för bråttom med att komma igång.

Experter på minikylar guidar dig till rätt produkt

Det blir allt mer populärt bland svenska hushåll och företag att äga en minikyl. Dessa små kylskåp är utformade för att ta upp mindre plats än ett vanligt kylskåp. Samtidigt låter de dig lagra mat och dryck på ett smidigt sätt. Det kan dock vara ganska knepigt att veta vilken produkt man ska välja. Men som tur är finns det experter på minikylar som guidar dig till rätt produkt utifrån ditt unika behov!

3 skäl att köpa ett minikylskåp redan idag

Det finns många skäl till varför du skulle vilja äga ett eget minikylskåp. Några av fördelarna med att ha en minikyl hemma eller på kontoret är att den enligt experter på minikylar:

 • Sparar plats. Det går inte att komma ifrån att en minikyl sparar en hel del plats. Detta är förstås ett av de främsta argumenten som talar för dessa produkter. De är designade för att ta mindre plats än ett vanligt, fullstort kylskåp. Därför är de perfekta att använda i mindre lägenheter, på studentrum, i husvagnar samt på kontor. De kan även placeras i hobbyrum, garage källare och på andra ställen där en vanlig kyl kanske inte får plats.
 • Är smidig. Tack vare sin ringa storlek och vikt är en minikyl mer flyttbar än ett större kylskåp. Det gör att du enkelt kan ta med den till en festlokal eller ett evenemang. En batteridriven variant kan du även ta med dig på aktiviteter utomhus såsom camping. Dessutom kan minikylen vara ett bra komplement till ditt vanliga kylskåp när du behöver förvara mer kylda drycker och matvaror än vad som ryms i detta.
 • Finns i flera storlekar. Minikylskåp finns dessutom tillgängliga i flera olika stilar och storlekar. Du kan därmed hitta en som har den perfekta storleken och stilen utifrån ditt unika behov.

Därför bör du vända dig till experter på minikylar inför köpet

För att sammanfatta det hela finns det många fördelar med att köpa ett minikylskåp. När du vill göra efterforskningar inför köpet bör du vända dig till experter på minikylar. På så vis kan du samla in den information du behöver för att kunna fatta ett bra köpbeslut.

Du kan låna 5000 kr på nätet utan att behöva krångla

Är du i behov av att låna 5000 kr men kan inte få ett sådant lån av din familj eller dina vänner? Om så är fallet bör du ge dig ut på nätet i jakt på en långivare som kan tillgodose detta behov. Faktum är att du sannolikt kan hitta flera olika aktörer som kan hjälpa till och låna ut pengarna till dig. Detta utan att du behöver krångla – det går snabbt och smidigt att ta ett lån online.

Många långivare på nätet låter dig låna 5000 kr på nolltid

Det finns många olika långivare och jämförelsesajter på nätet som allesammans vänder sig till konsumenter som du själv. Vissa erbjuder stora och långfristiga lån medan andra istället fokuserar på mindre och kortfristiga sådana. Därmed är det generellt sett inga problem att hitta en aktör som låter dig låna 5000 kr. Dessutom kan du få pengarna utbetalda på nolltid, inte sällan inom loppet av bara några minuter!

Exakt vilken typ av lån som är tillgängligt för just dig beror dock på hur din kreditvärdighet ser ut. Du behöver nämligen uppfylla vissa grundläggande kriterier och villkor för att de digitala långivarna ska vilja låna ut pengar till dig. Så om din kreditvärdighet är alltför låg är risken stor att processen ser betydligt mer komplicerad och krånglig ut. Men för de allra flesta är det alltså inga problem att låna några tusen kronor snabbt och smidigt.

Värt att känna till när du ansöker om ett lån via nätet

Det finns vissa saker som vi känner att du bör känna till när du ansöker om ett lån via nätet. När du vill låna 5000 kr eller så bör du bland annat vara medveten om att:

 • En kreditupplysning tas på dig. Långivarna kommer ta en kreditupplysning på dig och granska din ansökan innan den beviljas.
 • Ibland räcker det med en enda kreditupplysning. Vissa jämförelsesajter låter dig ta in erbjudanden från flera olika långivare på bara en och samma kreditupplysning.
 • Ofta kan pengarna betalas ut skyndsamt. Hittar du rätt aktör för ditt behov kan du i vissa fall få pengarna utbetalda redan samma dag.

Välj kattförsäkringar utifrån….

Pris, tillägg, omdömen, ersättningsnivå eller självrisk? Det finns flera saker att fundera på och jämföra när en kattförsäkring ska väljas. Ett bra tips – välj kattförsäkringar utifrån flera olika punkter, i stället för att stirra dig blind på exempelvis priset eller självrisken.

Välj kattförsäkringar utifrån flera punkter

Att välja försäkring för katten kan verka som ett enkelt uppdrag men det finns faktiskt en del saker värda att fundera på och jämföra innan ett avtal tecknas. Det är alltid bättre att försöka se en helhet, i stället för att bara jämföra enskilda uppgifter. Nedan följer några tips på sådant som är bra att ha i åtanke inför valet.

 • Välj kattförsäkringar utifrån pris – Priset är givetvis en avgörande faktor för många och definitivt värt att jämföra hos olika aktörer. Det finns både billiga och dyrare alternativ men tänk på att inte bara kolla på priset, utan på försäkringen som helhet.
 • Välj kattförsäkringar utifrån tillägg – Hos dom flesta försäkringsbolagen går det att göra tillägg i försäkringen för att det ska gälla även för exempelvis mediciner, rehabilitering och tandvård. Fundera på om det är viktigt för dig och din katt.
 • Välj kattförsäkringar utifrån omdömen – En annan punkt som kan vara till hjälp inför valet är att kolla vad olika bolag och försäkringar har för omdömen. Det görs enkelt på nätet. Antingen genom att söka på egen hand eller genom att besöka en jämförelsesida, där dom olika alternativen ofta är betygsatta.

Även ersättningsnivå och självrisker är två punkter som är värda att fundera över och jämföra inför valet av kattförsäkring. Eftersom utbudet av försäkringar är stort kan det skilja sig mellan olika alternativ och för att hitta det bästa för dig och din katt är jämförelser den bästa och säkraste vägen att gå.

Mer att tänka på

Förutom att kolla på priser och vad som ingår i olika kattförsäkringar kan det också vara en idé att läsa på om dom olika bolagen samt deras villkor. Även här kan det nämligen skilja sig och det är alltid viktigt att vara noggrann när ett avtal ska tecknas.

Kort och gott – välj kattförsäkring utifrån flera punkter och inte bara exempelvis priset. Helheten är viktigast för att få ett bra skydd, även om det såklart är onödigt att betala mer än vad som egentligen är nödvändigt.

Så kan du inreda ditt fritidshus till en billig penning

De flesta av oss drömmer om att äga en fastighet som ger oss ett perfekt ställe att smita undan till. Ett fritidshus kan vara en sådan plats där du kan koppla av, ta det lugnt och varva ner. Allra störst blir förmodligen den lugnande effekten om fastigheten ifråga är belägen nära en sjö. Då kan du nämligen passa på att njuta av de vackra vyerna samtidigt som du får ett avbrott från din hektiska vardag.

Nyckeln till att komma ifrån vardagen och kunna koppla av ordentligt är dock att miljön är lugnande och vacker såväl inomhus som utomhus. Därför kan du vilja inreda ditt fritidshus till en ganska billig penning så att du kan komma undan lite billigare. Läs vidare för att ta del av våra förslag när det kommer till inredningen!

3 tips som hjälper dig att inreda ditt fritidshus relativt billigt

För att kunna utföra en budgetvänlig inredning av fritidshuset rekommenderar vi att du:

 • Använder begagnade möbler som har piffats upp. Ett effektivt sätt att inreda ett fritidshus på ett sparsamt sätt rent ekonomiskt är med hjälp av begagnade möbler. Detta betyder dock inte att du behöver dras med möbler som är gamla och slitna. Du kan istället se till att antingen köpa sådana i bättre begagnat skick eller piffa till dem på egen hand. Till exempel kan äldre trästolar och andra trämöbler med fördel målas om i en färg som gör att de går väl ihop med de övriga färgerna inomhusmiljön.
 • Fynda budgetvänliga inredningsprodukter på loppisar. Du behöver inte belasta din ekonomi genom att köpa dyra inredningsprodukter direkt från butiker eller tillverkare. Vad du istället kan göra är att kika runt på loppisar och liknande där du kan fynda budgetvänliga stolar, bord, väggklockor m.m. Innan du ger dig ut på jakt efter sådana bör du dock ha en bra idé om vilken stil du vill inreda fritidshuset i.
 • Var inte rädd för lite grönt. Att inreda med växter är ett väldigt effektivt sätt att blåsa liv i en annars stel och tråkig inomhusmiljö. Du bör därför inte vara rädd för att använda dig av lite växter inomhus.

Jämför familjeabonnemang till mobil

Det finns stora summor att spara, varje månad, för den som jämför familjeabonnemang från de olika mobiloperatörerna. Det är dessutom inte bara priset som bör jämföras. Här presenteras de viktigaste sakerna att kontrollera.

Surfmängden – Fördelas eller samma?

Det finns två alternativ gällande surfmängden inom ett familjeabonnemang.

 • Alla få lika mycket som huvudabonnemanget
 • Alla får dela på den surf som köps in

Dessa två alternativ skapar helt olika förutsättningar för vilken operatör som bör väljas och surfmängd som behöver köpas. I det första alternativet får alla lika mycket. Om det exempelvis ingår 50 GB kommer alla familjemedlemmar att få exakt denna summa. Familjemedlemmarna kan inte dela mängden mellan sig och behöver själva köpa mer surf om det tar slut.

Det andra alternativet innebär att allt delas upp. Om 50 GB köps, och det är fem personer i familjen, kan varje person bara använda 10 GB. Det skapar en betydligt större begränsning. Jämför på sajten Familjeabonnemang utifrån hur surfmängden fördelas för att hitta det billigaste alternativet.

Sparas surfen?

En punkt som skiljer sig mellan operatörerna är om surfen får sparas till kommande månader eller inte. Väljs ”Obegränsad surf” spelar det självklart ingen roll men är det surfpott kan det vara en viktig punkt som avgör vilken operatör som väljs.

Bindningstid och nya telefoner

Ett par operatörer erbjuder bindningstid på deras mobilabonnemang. Om bindningstid väljs kan operatören ge ett lägre pris på exempelvis en, eller flera, nya telefoner. Behöver någon/några personer i familjen nya telefoner kan det alltså vara värt att se på detta alternativ.

Även de operatörer som inte erbjuder bindningstid kan sälja mobiler. Dessa kan exempelvis köpas på delbetalning och betalas då tillsammans med det löpande abonnemanget. Däremot är det sällan som någon rabatt ges eftersom det inte är någon bindningstid.

Jämför familjeabonnemang utifrån pris – exempel

I följande exempel är det en familj som jämför familjeabonnemang utifrån surfmängd och pris. Det är fyra personer i familjen. Det första de gör är att kontrollera hur mycket surf varje person är behov av per månad.

 • Förälder 1 – 5 GB
 • Förälder 2 – 20 GB
 • Barn 1 – 25 GB
 • Barn 2 – 0,5 GB

De beräknar alltså att 50 GB skulle räcka för hela familjen och jämför familjeabonnemang med 50 GB surfmängd som fördelas upp till de olika användarna. Hos de operatörer där alla familjemedlemmar får lika mycket surf kontrolleras hur mycket abonnemang med 25 GB kostar.

Som visas i exemplet spelar alltså det stor roll hur surfen fördelas för att rätt pris ska kunna jämföras mellan de olika operatörerna.

Tre saker att kolla upp när du ska jämföra matkassar

En färdig matkasse då och då kan vara en riktig vardagshjärte eftersom kunder slipper både att planera maten och att handla den. Det är helt enkelt något som kan spara tid när det behövs som mest och det finns dessutom ett stort utbud av leverantörer att välja bland. Nedan följer tips på saker värda att kolla upp när du ska jämföra matkassar.

Innehåll och valmöjligheter

På sajten Bastmatkasse.se kan du jämföra matkassar. En första sak att kolla närmare på när du gör detta är innehåll och valmöjligheter. Hos en del leverantörer går det till exempel själva att anpassa hur många portioner kassen ska innehålla medan andra har ett fast antal – till exempel 2 eller 4. Kassarna kan även innehålla olika antal rätter / middagar, till exempel 3 eller 5.

Annat att kolla på är dess innehåll är om någon speciell kost önskas. Några av dom alternativ som finns att hitta bland dom olika alternativen är:

 • Flexitarianska kassar
 • Vegetariska kassar
 • Barnvänliga kassar

Genom att besöka dom olika leverantörernas hemsidor och klicka sig in på deras olika kassar går det att läsa mer om innehållet – till exempel om vilka typer av råvaror som används och så vidare.

Leveranser och villkor

Det sista punkten att kolla närmare på när du ska jämföra matkassar är hur det ser ut med leveranser och villkor. Dom flesta leverantörerna säljer matkassar på prenumeration så det är viktigt att ha koll på vad som gäller med uppsägning, betalning och liknande.

Även när det kommer till leveranserna är det bra att läsa på för att se vad dom olika leverantörerna erbjuder. Dom flesta erbjuder leverans hela vägen hem till dörren men långt ifrån alla finns tillgängliga i alla städer runt om i Sverige. För den som inte bor i någon av landets större städer kan det alltså vara en idé att börja här.

Jämföra matkassar utifrån pris

När du ska jämföra matkassar är det givetvis värt att ta en närmare titt även på priset. Viktigt är dock att göra en rättvis jämförelse utifrån vad dom olika kassarna innehåller – en kasse som innehåller 5 måltider för 5 personer kommer naturligtvis vara dyrare än en som innehåller 3 måltider för 2 personer.

Många av leverantörerna erbjuder även kampanjer med jämna mellanrum så om det finns möjlighet att invänta en sådan kan det finnas hundralappar att spara på en prenumeration.

Beställa simkort för ditt barn – Frågor och svar

Ska du beställa simkort för ditt barn? I sådana fall undrar du kanske om du ska välja abonnemang eller kontantkort. Du kanske också undrar hur många GB barnet behöver, och om ditt barn är tillräckligt gammalt för att få sin första mobil med surf. Här resonerar vi kring ett par vanliga funderingar du som förälder kan ha när du ska beställa simkort för ditt barn.

 

Frågor:

 

 • Borde jag välja kontantkort eller abonnemang?
 • Att beställa simkort för ditt barn – hur mycket surfdata, egentligen?
 • Mitt barn är bara så gammalt – är det lämpligt med mobil och surf?

 

Sammanfattningsvis är vårt råd till dig: beställ simkort för ditt barn om du känner att detta beslut är det rätta.

Borde jag välja kontantkort eller abonnemang?

Tidigare hade vi kanske sagt kontantkort. Idag finns det ett så stort urval av förmånliga abonnemang att det oftast är det bästa att välja. Det finns operatörer som erbjuder fria samtal, mess och ganska bra surfmängder för under 100 kronor i månaden.

 

Men med kontantkort är det enklare att begränsa användningen, tänker du kanske. Nja, idag kan abonnemangen begränsas och spärras så att barnet inte kan köpa saker och göra räkningen dyrare än den faktiska månadsavgiften.

 

En annan faktor att väga in är tryggheten. Med ett kontantkort finns risken att du glömmer fylla på, och plötsligt har ditt barn svårt att få tag i dig när han eller hon behöver.

Att beställa simkort för ditt barn – hur mycket surfdata, egentligen?

Det är upp till dig att avgöra och är ganska svårt att säga på rak arm. Om du vill att ditt barn ska kunna streama mycket film och serier på mobilnätet så bör du köpa mer surf, säg runt 25 GB – 50 GB per månad. Vill barnet däremot mest läsa och sitta med sociala medier så kan det räcka med runt 10 GB per månad.

 

Klokt kan vara att välja ett abonnemang där oanvänd surf sparas till nästa månad – och gärna längre än så. Du får mer valuta för pengarna och behöver inte nödvändigtvis köpa mer surf om ditt barn vill titta extra mycket på film och serier en månad.

Mitt barn är bara sju år – är det lämpligt med mobil och surf?

Här går åsikterna isär. Det är ganska vanligt att ge barn sin första mobil när det är runt sju år gamla. Ska du beställa simkort för ditt barn som är i den åldern är du hur som helst inte ensam i det beslutet. Det kan vara bra att ge barnet en begagnad mobil till en början för att se hur det går.