Så kan du förstå Kontantfinans grundläggande krav

Det är ett stort beslut att fatta när du ska bestämma dig för huruvida du ska ta ett lån eller ej. Likt fallet är med andra typer av ekonomiska åtaganden är det viktigt att du är införstådd med de lagar, regler och villkor som gäller. Till exempel ställer Kontantfinans och andra långivare vissa krav på sina låntagare. Dessa måste du uppfylla om du ska kunna beviljas ett lån hos dem.

Kontantfinans grundläggande krav på dig som låntagare

Kontantfinans ställer vissa grundläggande krav på dig som låntagare: Dessa är att du:

 • ska vara 18 år eller äldre
 • ska vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer
 • inte ska ha något skuldsaldo hos Kronofogden*
 • ska ha en årlig bruttoinkomst på åtminstone 150 000 kr per år.

* Om du har en betalningsanmärkning behöver inte detta nödvändigtvis vara ett hinder. De gör en individuell bedömning från fall till fall där de tar hänsyn till helheten.

Förklaring av de olika grundläggande kraven

För att ge lite mer färg åt det här med de grundläggande kraven kommer vi att förklara dem lite närmare. Dessa är alltså de vanliga grundläggande krav som ställs på låntagare:

 • Ålderskravet. Till att börja med behöver du vara minst 18 år gammal för att få låna pengar av en långivare. Detta är ett krav som är väldigt vanligt och delas av många långivare runt om i världen. Det har bland annat att göra med att du först då har den juridiska förmågan att ingå bindande avtal med olika aktörer. Dessutom behöver du tjäna egna pengar och kunna betala tillbaka lånet.
 • Folkbokföringskravet. Svenska långivare kräver ofta att du ska vara folkbokförd i landet och ha ett svenskt personnummer. Detta för att det då är tryggare för dem att låna ut pengar till dig.
 • Skuldfrihetskravet. Generellt sett vill låntagare se att du inte har något skuldsaldo hos Kronofogden. Kontantfinans kan dock låna ut pengar till personer med betalningsanmärkning i vissa fall.
 • Inkomstkravet. Du behöver också tjäna en viss summa pengar årligen före skatt för att kunna beviljas ett lån. Ett vanligt krav är att du ska ha en årsinkomst på 150 000 kr eller mer.

Varför personer som arbetar inom lager och logistik bör gå en truckutbildning i Malmö

Personer som arbetar inom lager och logistik spelar en viktig roll i försörjningskedjan och är ansvariga för att hantera och leverera varor på ett effektivt sätt. Att ha rätt färdigheter och kunskaper för att köra en truck kan vara avgörande för att arbeta säkert och effektivt. Att genomföra en truckutbildning i Malmö kan öka dina färdigheter och kunskaper och ge dig möjligheter till avancerade roller och högre lön.

Därför bör man gå en truckutbildning i Malmö

Här är några anledningar till varför personer som arbetar inom lager och logistik bör gå en truckutbildning i Malmö:

 • Säkerhet. Att köra en truck kan vara farligt om det inte görs på rätt sätt. En utbildning för truckförare kommer att lära dig säkerhetsregler och -procedurer för att undvika olyckor och skador på både dig själv och andra på arbetsplatsen.
 • Effektivitet. Att ha rätt kunskaper och färdigheter för att köra en truck kan göra arbetet mer effektivt och snabbare. Att kunna lasta och lossa varor snabbt och på ett säkert sätt minskar risken för förseningar och kan öka produktiviteten på arbetsplatsen.
 • Minskad risk för skada på varor. Att ha rätt kunskaper och färdigheter för att hantera och lasta varor på en truck kan minska risken för skador på varorna. En truckutbildning i Malmö kommer att lära dig hur man hanterar lasten på ett säkert sätt för att minska risken för skador på produkter och material.
 • Licensiering. I vissa länder och regioner kan det finnas krav på licensiering för att köra en truck. Genom att genomföra en sådan utbildning kan man erhålla de nödvändiga certifikaten och tillstånden för att bli en licensierad truckförare.
 • Möjlighet till avancerade roller. Att ha rätt färdigheter och kunskaper för att köra en truck kan öppna dörrar för avancerade roller inom lager och logistik. Genom att ta en utbildning kan du öka dina färdigheter och kunskaper för att ta på dig mer ansvar och öppna dörrar för högre betalande roller.
 • Ökad självständighet. Att ha kunskaper och färdigheter för att köra en truck kan öka din självständighet på arbetsplatsen. Du kan vara mer självständig i ditt arbete och minska behovet av att ha en annan person att hjälpa till med lastning och lossning.

Här hittar du billiga mobilskal

Mobilskalet är en av de viktigaste accessoarerna till din mobiltelefon. Det skyddar din mobil mot stötar, repor och andra skador. Samtidigt kan det ge en personlig touch och stil till din telefon. Men att hitta ett bra mobilskal behöver inte nödvändigtvis kosta en förmögenhet. Nedan kan du få några tips på hur du kan hitta billiga mobilskal utan att behöva göra avkall på kvalitet eller stil.

Förslag på hur du hittar billiga mobilskal

Att hitta billiga mobilskal behöver inte vara svårt. Dessa nedanstående tips kan du följa:

 • Köp mobilskal online. Att köpa mobilskal online kan ofta vara billigare än att köpa dem i butik. Det finns många webbplatser som säljer mobilskal, både generiska och märkesvaror, till konkurrenskraftiga priser. Du kan också söka efter rabattkoder eller erbjudanden för att få ännu bättre priser. Ofta erbjuder webbutiker också gratis frakt om du handlar över en viss summa.
 • Köp generiska skal. Märkesvaror som Apple, Samsung och Huawei erbjuder ofta mobilskal som är speciellt utformade för deras telefonmodeller. Men dessa skal kan vara ganska dyra. Att välja generiska skal från tredjepartsleverantörer kan ofta vara en billigare lösning. Dessa skal kan vara lika skyddande och snygga som märkesvarorna, men till en bråkdel av priset.
 • Välj en enkel design. Mobilskal finns i många olika stilar, från enkla enfärgade skal till skal med tryck, mönster och andra dekorationer. Men ju mer komplicerad designen är, desto dyrare blir det. Att välja ett enkelt mobilskal kan vara ett billigare alternativ. Det behöver inte vara tråkigt eller opraktiskt utan många enkla mobilskal är fortfarande snygga och stilrena.
 • Köp från utländska leverantörer. Att köpa mobilskal från utländska leverantörer kan ofta vara billigare än att köpa från svenska butiker. Detta beror på att mobilskal ofta tillverkas i andra länder där produktionskostnaderna är lägre. Men se till att du köper från en pålitlig leverantör och kolla alltid om det tillkommer extra avgifter eller tull.
 • Köp på rea. Många butiker säljer mobilskal till nedsatta priser under tider av rea. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att köpa mobilskal till ett rabatterat pris. Så håll utkik efter reor på mobilskal hos din favoritbutik.

Ibland är det nödvändigt att genomföra ett stambyte

Det är nödvändigt att utföra ett stambyte då och då för att underhålla rörsystemet i en fastighet. En sådan här åtgärd kan dock vara kostsam och tidsödande samt ställa till en hel del besvär för de boende i fastigheten. Därför bör vissa åtgärder vidtas för att säkerställa att störningarna blir så få som möjligt. Läs vidare för att få reda på vilka åtgärder vi syftar på!

4 åtgärder kopplade till ett stambyte som fastighetsägare bör vidta

För att störningarna i fastigheten ska bli så minimala som möjligt i samband med ett stambyte är det viktigt att fastighetsägaren och dennes entreprenörer:

 • Utför regelbundna inspektioner. Rörsystemen i fastigheten bör inspekteras regelbundet för att eventuella problem tidigt ska kunna identifieras. På så vis kan man förhindra att problemen fort växer sig större. Därför bör fastighetsägaren anlita proffs som kan komma in och inspektera rörsystemet med jämna mellanrum.
 • Använder rör av hög kvalitet. En annan viktig åtgärd i samband med ett stambyte är att de rör som sätts in i fastigheten håller en hög kvalitet. Materialvalet och kvaliteten på rören har nämligen en stor inverkan på intervallet mellan bytena av stammarna. Material såsom PVC-plast och koppar håller vanligtvis längre än rör av vissa andra tillverkningsmaterial.
 • Bibehåller ett rimligt vattentryck. Det är också viktigt att ett rimligt vattentryck bibehålls i byggnaden. Ett alltför högt sådant kan nämligen belasta rören onödigt mycket och få dem att slitas ut fortare. Dessutom kan vattenläckor och andra problem potentiellt sett uppstå om vattentrycket är onödigt högt. Därför är det viktigt att fastighetsägaren håller koll på nivåerna och säkerställa att eventuella fluktuationer åtgärdas.
 • Underhåller rörsystemet i förebyggande syfte. Det är även av yttersta vikt att fastighetsägaren arbetar proaktivt för att underhålla rörsystemet i fastigheten. Genom att göra detta kan man nämligen förebygga många av de problem som potentiellt sett kan uppstå kopplade till gamla och trasiga rör. Därför bör fastighetsägaren anlita yrkesmän som kan ta fram ett kundanpassat underhållsprogram. Programmet ifråga bör ta hänsyn till fastighetens och det aktuella rörsystemets specifika behov och förutsättningar.

Genom att vidta dessa åtgärder kan rörens livslängd ofta förlängas.

Little Lights nattlampor håller ditt barn tryggt på natten

Nattlampor för barn kan vara viktiga när det kommer till att skapa en rofylld och lugnande miljö där barnet kan varva ner och somna. Dessa lampor är därför utformade för att hjälpa barnen att slappna av, och de kan även verka tröstande och lindra eventuell ångest. Detta i samband med att barnet försöker sova. Fortsätt att läsa för att få mer information om dessa lampor, och då i synnerhet de från tillverkaren Little Lights!

Vad är Little Lights?

Little Lights är en mindre tillverkare av nattlampor för barn som härstammar från den polska staden Krakow. De har tagit fram ett antal olika stilfulla och vackra lampor som kan hjälpa barnen att finna ro på ett bra sätt. Dessutom kan de även användas som läslampor. Så om du vill hitta en bra läs- och nattlampa till ditt barn är detta med andra ord ett sortiment som du bör överväga att botanisera i!

Fördelarna med att använda nattlampor i barnets rum

Det finns flera fördelar med att använda nattlampor från exempelvis Little Lights i barnets rum. Framför allt är det så att dessa lampor:

 • Främjar barnets sömn. Dessa lampor kan bidra till att reglera barnets naturliga sömncykel på ett hälsofrämjande sätt. Detta genom att simulera en slags solnedgång och på så vis skapa en lugnande och varm atmosfär som uppmuntrar barnet att somna.
 • Minskar ångest. Faktum är att det varma ljuset från dessa lampor ofta kan hjälpa barnet att känna sig trygg och mindre ångestfull. Därför används ofta nattlampor i barns rum och de bidrar bland annat till att göra barnet mindre skrämt i mörkret. Dessutom hjälper de alltså barnet att somna fortare.
 • Bidrar till att skapa en rutin. Det kan vara användbart att ha en rutin för sänggåendet som involverar nattlampan. Lampan kan då signalera för barnet att det är dags att börja varva ner och göra sig redo att somna.
 • Håller barnet tryggt. En nattlampa är också portabel och kan därmed tas med till andra ställen vid behov. Därmed kan den bland annat hålla barnet tryggt när den sover över hos kompisar eller mor-/farföräldrar eller bor på hotell.

Akrylfärg är en populär typ av färg som används flitigt

Akrylfärg är en väldigt mångsidig och populär färg som många konstnärer använder sig av. Denna färg kan användas av allt från hobbykonstnärer till mer avancerade sådana. Till skillnad från oljefärg torkar denna färg fort och den lämpar sig därför väl för snabb och spontan målning. Det finns också många olika färger och liknande att välja bland. Därmed kan du skapa en rad olika konstnärliga stilar och effekter med hjälp av färgen.

Akrylfärg är mångsidig, snabbtorkande och beständig

Denna typ av färg är väldigt populär då den är:

 • Mångsidig. En av de mest tilltalande aspekterna av akrylfärg är färgens mångsidighet. Den kan nämligen användas på många olika ytor, däribland tyg, trä och papper. Färgen kan också tunnas ut med vatten för att på så vis skapa en slags vattenfärgsliknande effekt. Alternativ kan du välja att göra den tjockare för att ge den lite mer textur.
 • Snabbtorkande. En annan fördel med denna färg är att den torkar fort. Därmed kan du jobba i olika lager och sakta men säkert bygga upp din målning över tid. Färgen är därför särskilt användbar när du vill skapa ett djup i din målning. Men eftersom färgen torkar så pass snabbt behöver du vara snabb när du målar och verkligen tänka på dina penseldrag och tekniker.
 • Beständig. Ytterligare en fördel med akrylfärg är att den är hållbar och beständig. Den är vattenresistent och UV-resistent när den väl har torkat. Därmed behöver du inte oroa dig för att den ska blekna eller gulna över tid. Så är som bekant fallet med vissa andra typer av färger. Därmed är denna färg väldigt användbar när du vill måla på en yta som är belägen utomhus.

Att tänka på när du väljer att måla med denna färg

När du väljer att börja måla med denna färg bör du inledningsvis begränsa dig till ett enklare urval av färger och penslar. Börja med bara några få primärfärger, såsom gult, blått och rött. Med tiden kan du sedan lägga till fler färger i takt med att du blir mer bekväm med färgen. Dessutom bör du använda dig av syntetiska penslar då dessa behåller sin form bättre och är enklare att rengöra.

Bästa tipsen när du planerar en platsbyggd walk in closet

Vad är viktigast att tänka på för den som ska skapa en platsbyggd walk in closet? Det beror förstås lite på vilket slutresultat som önskas men några tips är till exempel att göra en budget och fundera över olika typer av förvaringslösningar som första steg i processen.

Gör en budget

Första steget bör vara en budget. Dom flesta byggprojekten har en tendens att dra i väg när det kommer till kostnaderna och för att undvika en onödigt hög prislapp är det alltid bra att planera för utgifterna redan i förväg. Budgeten bör innehålla alltifrån byggmaterial till det sista ”piffet” – och glöm inte att jämföra priserna på det som ska köpas in.

Leta inspiration för platsbyggd walk in closet

En platsbyggd walk in closet kan utformas på många olika sätt – den kan vara ljus, luftig och stilren eller med mörk och murrig. Har du ingen klar bild i huvudet av vad du har tänkt dig är ett bra tips att leta efter inspiration innan det är dags att dra i gång projektet. Några bra källor till just inspiration är bland annat:

 • Instagram
 • Pinterest
 • Inredningsbloggar

Om du använder dig av sociala medier för att leta inspiration kan du spara ner bilder som du gillar, för att sedan skapa en egen mood board. Tänk på att inte bara kolla på stilar och utseenden utan också på smarta lösningar och annat som kan komma väl till pass under bygget.

Planera förvaringslösningar och inredning

Oavsett vilken stil du strävar efter när du ska skapa en platsbyggd walk in closet är det viktigt att planera för olika typer av förvaringslösningar tidigt i processen. Mät ytan noggrant och skissa gärna upp en skalenlig ritning på ett papper. Prova sedan olika lösningar – till exempel med både öppen och stängd förvaring och annat som kan tänkas behövas för att möta just dina behov och önskemål.

För att maximera ytan är det viktigt med planering så låt gärna skisserna och funderingarna gro ett tag innan bygget sätter i gång. Rätt vad det är så dyker det upp nya idéer och lösningar och då är det dumt att ha haft för bråttom med att komma igång.

Experter på minikylar guidar dig till rätt produkt

Det blir allt mer populärt bland svenska hushåll och företag att äga en minikyl. Dessa små kylskåp är utformade för att ta upp mindre plats än ett vanligt kylskåp. Samtidigt låter de dig lagra mat och dryck på ett smidigt sätt. Det kan dock vara ganska knepigt att veta vilken produkt man ska välja. Men som tur är finns det experter på minikylar som guidar dig till rätt produkt utifrån ditt unika behov!

3 skäl att köpa ett minikylskåp redan idag

Det finns många skäl till varför du skulle vilja äga ett eget minikylskåp. Några av fördelarna med att ha en minikyl hemma eller på kontoret är att den enligt experter på minikylar:

 • Sparar plats. Det går inte att komma ifrån att en minikyl sparar en hel del plats. Detta är förstås ett av de främsta argumenten som talar för dessa produkter. De är designade för att ta mindre plats än ett vanligt, fullstort kylskåp. Därför är de perfekta att använda i mindre lägenheter, på studentrum, i husvagnar samt på kontor. De kan även placeras i hobbyrum, garage källare och på andra ställen där en vanlig kyl kanske inte får plats.
 • Är smidig. Tack vare sin ringa storlek och vikt är en minikyl mer flyttbar än ett större kylskåp. Det gör att du enkelt kan ta med den till en festlokal eller ett evenemang. En batteridriven variant kan du även ta med dig på aktiviteter utomhus såsom camping. Dessutom kan minikylen vara ett bra komplement till ditt vanliga kylskåp när du behöver förvara mer kylda drycker och matvaror än vad som ryms i detta.
 • Finns i flera storlekar. Minikylskåp finns dessutom tillgängliga i flera olika stilar och storlekar. Du kan därmed hitta en som har den perfekta storleken och stilen utifrån ditt unika behov.

Därför bör du vända dig till experter på minikylar inför köpet

För att sammanfatta det hela finns det många fördelar med att köpa ett minikylskåp. När du vill göra efterforskningar inför köpet bör du vända dig till experter på minikylar. På så vis kan du samla in den information du behöver för att kunna fatta ett bra köpbeslut.

Du kan låna 5000 kr på nätet utan att behöva krångla

Är du i behov av att låna 5000 kr men kan inte få ett sådant lån av din familj eller dina vänner? Om så är fallet bör du ge dig ut på nätet i jakt på en långivare som kan tillgodose detta behov. Faktum är att du sannolikt kan hitta flera olika aktörer som kan hjälpa till och låna ut pengarna till dig. Detta utan att du behöver krångla – det går snabbt och smidigt att ta ett lån online.

Många långivare på nätet låter dig låna 5000 kr på nolltid

Det finns många olika långivare och jämförelsesajter på nätet som allesammans vänder sig till konsumenter som du själv. Vissa erbjuder stora och långfristiga lån medan andra istället fokuserar på mindre och kortfristiga sådana. Därmed är det generellt sett inga problem att hitta en aktör som låter dig låna 5000 kr. Dessutom kan du få pengarna utbetalda på nolltid, inte sällan inom loppet av bara några minuter!

Exakt vilken typ av lån som är tillgängligt för just dig beror dock på hur din kreditvärdighet ser ut. Du behöver nämligen uppfylla vissa grundläggande kriterier och villkor för att de digitala långivarna ska vilja låna ut pengar till dig. Så om din kreditvärdighet är alltför låg är risken stor att processen ser betydligt mer komplicerad och krånglig ut. Men för de allra flesta är det alltså inga problem att låna några tusen kronor snabbt och smidigt.

Värt att känna till när du ansöker om ett lån via nätet

Det finns vissa saker som vi känner att du bör känna till när du ansöker om ett lån via nätet. När du vill låna 5000 kr eller så bör du bland annat vara medveten om att:

 • En kreditupplysning tas på dig. Långivarna kommer ta en kreditupplysning på dig och granska din ansökan innan den beviljas.
 • Ibland räcker det med en enda kreditupplysning. Vissa jämförelsesajter låter dig ta in erbjudanden från flera olika långivare på bara en och samma kreditupplysning.
 • Ofta kan pengarna betalas ut skyndsamt. Hittar du rätt aktör för ditt behov kan du i vissa fall få pengarna utbetalda redan samma dag.

Välj kattförsäkringar utifrån….

Pris, tillägg, omdömen, ersättningsnivå eller självrisk? Det finns flera saker att fundera på och jämföra när en kattförsäkring ska väljas. Ett bra tips – välj kattförsäkringar utifrån flera olika punkter, i stället för att stirra dig blind på exempelvis priset eller självrisken.

Välj kattförsäkringar utifrån flera punkter

Att välja försäkring för katten kan verka som ett enkelt uppdrag men det finns faktiskt en del saker värda att fundera på och jämföra innan ett avtal tecknas. Det är alltid bättre att försöka se en helhet, i stället för att bara jämföra enskilda uppgifter. Nedan följer några tips på sådant som är bra att ha i åtanke inför valet.

 • Välj kattförsäkringar utifrån pris – Priset är givetvis en avgörande faktor för många och definitivt värt att jämföra hos olika aktörer. Det finns både billiga och dyrare alternativ men tänk på att inte bara kolla på priset, utan på försäkringen som helhet.
 • Välj kattförsäkringar utifrån tillägg – Hos dom flesta försäkringsbolagen går det att göra tillägg i försäkringen för att det ska gälla även för exempelvis mediciner, rehabilitering och tandvård. Fundera på om det är viktigt för dig och din katt.
 • Välj kattförsäkringar utifrån omdömen – En annan punkt som kan vara till hjälp inför valet är att kolla vad olika bolag och försäkringar har för omdömen. Det görs enkelt på nätet. Antingen genom att söka på egen hand eller genom att besöka en jämförelsesida, där dom olika alternativen ofta är betygsatta.

Även ersättningsnivå och självrisker är två punkter som är värda att fundera över och jämföra inför valet av kattförsäkring. Eftersom utbudet av försäkringar är stort kan det skilja sig mellan olika alternativ och för att hitta det bästa för dig och din katt är jämförelser den bästa och säkraste vägen att gå.

Mer att tänka på

Förutom att kolla på priser och vad som ingår i olika kattförsäkringar kan det också vara en idé att läsa på om dom olika bolagen samt deras villkor. Även här kan det nämligen skilja sig och det är alltid viktigt att vara noggrann när ett avtal ska tecknas.

Kort och gott – välj kattförsäkring utifrån flera punkter och inte bara exempelvis priset. Helheten är viktigast för att få ett bra skydd, även om det såklart är onödigt att betala mer än vad som egentligen är nödvändigt.