Så kan du jämföra och välja din bästa kattförsäkring

Katter har en förmåga att hamna i trubbel och utsätta sig för faror. De är av naturen väldigt nyfikna och denna nyfikenhet leder ibland raka vägen till den lokala veterinären. Det kan röra sig om allt från mindre skador till mer allvarliga sjukdomstillstånd som din katt kan drabbas av under sitt liv. Kostnaden för den veterinärvård som din katt förtjänar och behöver kan snabbt bli en tung börda för din ekonomi. Därför bör du jämföra och välja marknadens bästa kattförsäkring utifrån din unika situation.

Som tur är kan du ganska enkelt göra en sådan jämförelse och teckna en försäkring som ger dig ett bra ekonomiskt skydd. Men om du aldrig tidigare har tecknat en sådan kan det vara svårt att veta var du ska börja och vad du ska titta efter. I denna artikel går vi dock igenom vad du bör tänka på för att fatta ett bra beslut.

Två faktorer att titta på för att hitta din bästa kattförsäkring

När du försöker sålla agnarna från vetet och hitta den bästa kattförsäkring som finns och som du har råd med bör du titta på följande två faktorer:

  • Försäkringsskydd. En av de viktigaste aspekterna att hålla koll på när du väljer mellan olika försäkringar för din katt är försäkringsskyddet. Här bör du ta hänsyn till faktorer såsom din katts ålder, hälsa och livsstil. Till exempel kräver en inomhuskatt vanligtvis inte ett lika heltäckande skydd som en katt som vistas mycket utomhus. Se till att du förstår hur omfattande försäkringsskyddet är och huruvida det matchar din katts behov.
  • Undantag. Du bör även sätta dig in i vilka undantag som finns i försäkringsvillkoren. Många kattförsäkringar har nämligen undantag som gör att de bland annat inte täcker redan befintliga sjukdomstillstånd. Om din katt har ett eller flera sådana bör du därför försöka hitta en annan försäkring som ger ett skydd för denna/dessa. Det är också vanligt att vissa kattraser, åldrar eller genetiska tillstånd inte täcks av försäkringen. Så läs på ordentligt och noga för att sätta dig in i vad som verkligen gäller i det aktuella fallet.