Bästa tipsen när du planerar en platsbyggd walk in closet

Vad är viktigast att tänka på för den som ska skapa en platsbyggd walk in closet? Det beror förstås lite på vilket slutresultat som önskas men några tips är till exempel att göra en budget och fundera över olika typer av förvaringslösningar som första steg i processen.

Gör en budget

Första steget bör vara en budget. Dom flesta byggprojekten har en tendens att dra i väg när det kommer till kostnaderna och för att undvika en onödigt hög prislapp är det alltid bra att planera för utgifterna redan i förväg. Budgeten bör innehålla alltifrån byggmaterial till det sista ”piffet” – och glöm inte att jämföra priserna på det som ska köpas in.

Leta inspiration för platsbyggd walk in closet

En platsbyggd walk in closet kan utformas på många olika sätt – den kan vara ljus, luftig och stilren eller med mörk och murrig. Har du ingen klar bild i huvudet av vad du har tänkt dig är ett bra tips att leta efter inspiration innan det är dags att dra i gång projektet. Några bra källor till just inspiration är bland annat:

  • Instagram
  • Pinterest
  • Inredningsbloggar

Om du använder dig av sociala medier för att leta inspiration kan du spara ner bilder som du gillar, för att sedan skapa en egen mood board. Tänk på att inte bara kolla på stilar och utseenden utan också på smarta lösningar och annat som kan komma väl till pass under bygget.

Planera förvaringslösningar och inredning

Oavsett vilken stil du strävar efter när du ska skapa en platsbyggd walk in closet är det viktigt att planera för olika typer av förvaringslösningar tidigt i processen. Mät ytan noggrant och skissa gärna upp en skalenlig ritning på ett papper. Prova sedan olika lösningar – till exempel med både öppen och stängd förvaring och annat som kan tänkas behövas för att möta just dina behov och önskemål.

För att maximera ytan är det viktigt med planering så låt gärna skisserna och funderingarna gro ett tag innan bygget sätter i gång. Rätt vad det är så dyker det upp nya idéer och lösningar och då är det dumt att ha haft för bråttom med att komma igång.