Frågor om hårborttagning med laser

Frågor om hårborttagning med laser

Det finns flera olika sätt att bli av med oönskad hårväxt. Att använda laser är ett av de dyrare men i gengäld ges ett långvarigare resultat än med flera andra metoder. Här presenteras några vad de vanliga frågor som brukar ställas kring behandlingsformen. Svaren kommer från en webbplats som marknadsför hårborttagningstjänster i Stockholm, du kan klicka här för att besöka den.

Hur fungerar laser för att få bort hår?

Hårborttagning med laser innebär att hårsäcken behandlas (värms upp) av laser vilket resulterar i att hårsäcken förstörs. Därmed kan inte nya hårstrån produceras. Till skillnad mot många andra alternativ för hårborttagning tar man bort förutsättningarna för att håret ska växa istället för enbart själva håret. Det är detta som gör att laser är ett effektivt sätt att ta bort onönskad hårväxt långvarigt.

Är det farligt?

Nej, däremot ska man alltid vända sig till professionella kliniker med gott rykte, lång erfarenhet och legitimation/auktorisation. Skönhetsbranschen har fått kämpa med oseriösa aktörer under en viss tid och det är därför viktigt att man som kund fokuserar på kvalité.

Vad kostar det?

Hur mycket hårborttagning kostar beror både på vilken laserform som ska användas samt hur lång tid som behandlingen förväntas ta.

Prisexempel – Följande priser är från en klinik i Stockholm och ska enbart ses som exempel. Prisnivåer kan skilja mellan olika kliniker. För att få ett exakt pris behöver en klinik kontaktas varpå de efter konsultation kan ge en prisbild.

Diatermi – En billigare form av laserbehandling som kostar 300 kr för 5 minuter. Är behandlingen på 20 minuter blir kostnaden 450 kr.

Alexanderitlaser – Dyrare laserbehandling där 15 minuter kostar 400 kr. Här kan behandlingen vara i upp till 60 minuter vilket då kostar 3500 kr.

Soprano ICE Platinum – Skillnaden med denna laserbehandling är att man jobbar med tre våglängder. Här har man enbart fast pris beroende på vilken del av kroppen som ska behandlas. Ett exempel är hårborttagning på överläpp (690 kr), i bägge armhålorna (950 kr) eller hela ansiktet (1900 kr)

Kan alla bli behandlade av laser?

Nej, det kan finnas tillfällen då laserbehandling inte rekommenderas. Ett exempel är om du har en hudsjukdom på det område där du vill få hårborttagning. Konsultera därför alltid läkare om du har en sjukdom, allergi, eksem eller annat som påverkar huden.