Hitta rätt med Trustpilot

Hitta rätt med Trustpilot

Trustpilot är en av Sveriges största webbsidor med samlade kundrecensioner. Genom att använda sidan kan företag marknadsföra sin goda service samtidigt som konsumenter lättare hittar seriösa företag. En väg som bägge parter tjänar på.

Behöver du en målare, elektriker eller söker en lokal frisör? Du kan ringa de som annonserar på Google eller hitta dem via olika listor på hantverkare i din stad. Men hur vet du att de kommer genomföra ett seriöst jobb? En väg är att använda Trustpilot.

Bäst när du vet företagsnamnet

Om du exempelvis söker efter en duktig målare i Gävle kan Trustpilot användas för att kontrollera omdömen hos olika företag. Däremot är det inte bästa vägen för att hitta flera målare som därmed kan kontaktas för offert.

Börja istället med att söka upp namnet på ett par målare via Google eller hantverkslistor. En enkel väg är att använda Google och söka efter ”Målare i Gävle”.

Använd sedan dessa företagsnamn och sök på Trustpilot för att se om de finns med i registret och om de har några omdömen. Det är inte säkert att alla målare finns med i deras register. Det krävs nämligen att det registrerats för att konsumenter sedan ska kunna lämna sina omdömen.

Att en målare i Gävle inte finns registrerad betyder alltså inte att de är dåliga eller bra. Däremot är det svårt att veta hur andra uppfattat dem om inte några recensioner finns att tillgå.

Genom att kontrollera företagen innan de anlitas går det att få en bild över hur andra kunder har upplevt företaget.

Kritik mot Trustpilot?

Det finns en viss kritik mot dessa recensionssidor. Det handlar om att recensionerna kan vara manipulerade för att företaget ska synas bättre och ha högre betyg på sidan. En målare i Gävle skulle, i teorin, kunna betala ett par personer att lämna goda omdömen. Det har uppdagats att företag i Stockholm har gjort detta och då betalat flera hundra kronor per god recension. Det bör därmed även kunna förekomma i andra delar av landet.

Samtidigt genomförs kontroller för att minimera detta missbruk. Generellt bör man kunna lita på de recensioner som lämnas. Ska en målare anlitas kan man även kolla upp hur länge företaget funnits via Allabolag vilket även speglar att det är ett seriöst företag.