Inbrottssäkra lägenhetsdörrar av god kvalité

En säkerhetsdörr är A och O då man vill hålla sin lägenhet skyddad från inbrott och andra faror. Allt fler väljer att byta äldre dörrar mot nya inbrottssäkra lägenhetsdörrar. Det finns stora fördelar med detta men många oroar sig för att designen ska bli lidande. Om man bor i ett äldre lägenhetshus med vackra detaljer i trapphuset kan det kännas trist att installera en modern säkerhetsdörr. Det behöver dock inte vara så eftersom många av dagens säkerhetsdörrar har vacker design.

Anpassat till den ursprungliga designen

Ibland har lägenhetshusens originaldörrar specifika detaljer som gör dem unika. Då man vill byta ut dessa till inbrottssäkra dörrar kan man välja att anpassa den nya designen till de ursprungliga dörrarnas utseende. Eftersom denna teknik hela tiden utvecklas finns idag säkerhetsdörrar med vackra träpaneler som enkelt kan anpassas till äldre lägenhetshus. På så vis matchar säkerhetsdörrarna på ett bra sätt med kvarvarande hissdörrar och trappdetaljer. För att få en överblick av hur denna typ av moderna dörrar ser ut kan man besöka ett referensprojekt nära ens eget hem.

Använd certifierad personal

Det viktigaste då man vill byta ut sin lägenhetsdörr mot en inbrottssäker dörr är att använda sig av ett seriöst företag. Personalen som genomför bytet bör vara certifierade av både företaget självt samt enligt ID06. Då vet man att bytet sker enligt alla regler och att dörren uppfyller de krav som ställs på inbrottssäkra lägenhetsdörrar.

Välj inbrottssäkra lägenhetsdörrar utan att kompromissa om utseendet

Då man bestämt sig för att byta ut sin dörr har man gjort en mycket god investering eftersom ens hem blir säkrare. Det gör att man kan känna sig trygg både då man befinner sig i eller utanför hemmet. Dock bör man välja ett företag som hjälper till med designen eftersom utseendet inte ska behöva kompromissas bort bara för att säkerheten blir bättre. Det finns flera olika typer av inbrottssäkra lägenhetsdörrar, men de vanligaste är:

  • Dörrar med speglad yta
  • Dörrar med slät yta
  • Pardörrar

Beroende på vad man är ute efter samt vad som passar i trapphuset kan man anpassa designen efter detta. Ofta byter alla boende ut sina dörrar samtidigt och då gäller det att tillsammans försöka hitta en design alla tycker om.