Komplettera med uppkopplad rökdetektor

Komplettera med uppkopplad rökdetektor

Om du i dagsläget använder dig av ett hemlarm finns det en rad tillägg som skulle kunna vara intressanta. Även den som inte använder sig av något larm för stunden, kan vinna på att se över vilka behov som finns. Det har blivit allt vanligare att installera larm i hemmet. Detta har visat sig avskräcka många bovar som annars kunnat ta sig in. Även om man inte har några säkerhetsdörrar eller fönsterlås, kan ett hemlarm räcka för att ingen skall försöka. Många inbrott är mer eller mindre spontana och har inte förberetts. Att visa upp dekaler från larmföretag kan i dessa situationer avskräcka de flesta som vill ta sig in obemärkt. När det gäller rökdetektorer och vattenlarm, kan dessa användas som ett komplement. Det gäller då att skydda sig mot hot som kommer inifrån hemmet istället för att bara titta på det som kommer utifrån.

Hindra brand

Att hindra bränder från att eskalera är ofta det som verkligen gör skillnad. Det är inte svårt att släcka en mindre brand i hemmet, men när den fått fart kan det vara omöjligt att rädda bostaden. Detta är en av orsakerna till att man fokuserar allt mer på rökdetektorer. Oavsett om det gäller traditionella och lokala brandvarnare eller uppkopplade, nya, varianter har de alla till syfte att upptäcka risker i tid. Är man hemma och snabbt kan agera vid signal går det ofta att minimera skadorna radikalt. Är man inte i bostaden kan en brandvarnare tjuta till batteriet inte fungerar. Detta helt utan att någon uppmärksammar situationen.

Här finns rökdetektorer som garanterat hörs oavsett var du är. Dessa kommer i uppkopplad form och varnar direkt till larmoperatörer som alltid finns tillgängliga.

Om en nyare rökdetektor upptäcker risk för brand, går signalen omedelbart i alla rökdetektorer som finns i fastigheten. Detta för att påkalla uppmärksamhet oavsett vad man befinner sig. Det går dessutom en signal till larmtjänsten vilka snabbt kan sätta sig in i situationen. Om det krävs kan man kontakta boende i fastigheten via högtalare och kameror. De kan även ringa vidare till räddningstjänsten om detta skulle behövas. Oavsett om man är hemma eller inte kan en utryckning initieras. Att skydda sin bostad är därför betydligt enklare än det tidigare varit. Naturligtvis får man all information via telefonen för att man skall vara införstådd med vad som händer och sker därhemma.