Odla skägg – men glöm inte att vårda det

Trenden att låta skägget växa blir bara starkare och starkare. Men ett skägg som får växa helt fritt kan se ganska ovårdat ut. Fler och fler män investerar därför i olika typer av skäggvårdande produkter. Utbudet på marknaden blir bara större och större, i den här artikeln går vi igenom de viktigaste produkterna i skäggvård sortimentet!

Skäggschampo och skäggbalsam

Att rengöra skägget är en viktig del för att ditt skägg ska se fräscht ut. Smuts samlas hela tiden och kan ibland vara ganska svårt att få bort. Ett skäggschampo är ett speciellt schampo som är utvecklat för skägg och som inte torkar ut skäggstråna. Det rengör ordentligt och lämnar skägget mjukt och följsamt. Lider du av torrt skägg så rekommenderas att du använder skäggbalsam som tillför fukt och näring till skägget.

Skäggolja

Skäggolja bestar av närande oljor som är bra för både skägget och skäggbotten. De innehåller vitaminer och andra näringsämnen som ditt skägg behöver. Skäggolja motverkar och lindrar klåda och torr hud. De finns i flera olika parfymer så att du kan vara säker på att ditt skägg luktar gott. Föredrar du en naturlig doft så finns det också doftfri skäggolja. Man behöver bara några droppar som ska värmas mellan handflatorna innan man masserar in dem i ett lätt fuktigt skägg.

Skäggborste

Alla som köper skäggvård bör investera i en skäggborste. Det är ett fantastiskt tillbehör som tar hand om skägget på bästa sätt. Den används både för att reda ut skägget och för att få bort döda hudceller från skäggbotten. Skäggborsten ger ett naturligt men samtidigt vårdat utseende. En skäggborste ska man alltid använda tillsammans med skäggolja för att uppnå bästa resultat. De bästa skäggborstarna har svinborst och handtag i päron- eller körsbärsträ.

Färga skägget: en del i din skäggvård

Det är ganska vanligt att skägget inte har samma färg som ditt huvudhår. Grå strån i skägget kan göra att man ser mycket äldre ut än vad men egentligen är. Om man varit blond när man var yngre så kan skägget ofta skifta i rött. Vill man av någon anledning färga sitt skägg så finns det speciell skäggfärg att köpa. Man ska alltid välja en färg som är nära sin naturliga färg. Sedan applicerar man färgen i skägget och väntar några minuter. Skägget ska sedan fuktas och man gnuggar bort den färg som finns kvar på huden med fingertopparna. Skulle det fortfarande finnas färg kvar på huden så kan man använda en kräm, då blir huden också len och mjuk.

Här finns allt som krävs för aktiv skäggvård.