PPM och din konsumtion

Vi konsumerar mer för varje år och inkomsterna för många går bra framåt. Efter pensionen händer samtidigt någonting för de allra flesta. Det blir sämre inkomster parallellt med att kostnaderna stannar på samma nivå. Att välja PPM förvaltare kan bidra till att minska skillnaden på disponibel inkomst och för många är det först i kombination med aktiva sparåtgärder man når bästa pensionen. Har du i dagsläget inte gjort ett val för din premiepension är det inte troligt att du har fått optimal effekt. Advisor PPM och andra fondförvaltare har erfarenhet av fondspar och kan aktivt verka för att öka avkastning och riskfördela. Detta görs generellt utifrån din ålder för att närma sig räntefonder ju närmare pensionen det blir.

Är du inne på att gå in i valet av PPM hantering kan det vara bra att sätta dig in i de olika alternativen. Här finns en länk till info om Advisor PPM som har stark avkastning. De förvaltar fonder vilket ger stor erfarenhet i dessa frågor. Nu har de även nischat sig för PPM.

Vardagsekonomin och livsmedel

Hur bra koll har du på din matkonsumtion? Handlar du varje månad eller vecka? Det spelar egentligen ingen roll vad du väljer – det viktiga är att du hittar ett system som fungerar för dig. Oavsett om du bor ensam eller inte kommer matkonsumtionen vara en grundläggande faktor för att du ska ha en dräglig tillvaro. Maten du äter är grunden till den energi som gör att du klarar av vardagen. För att du ska få det liv du vill ha krävs med andra ord att du äter ordentligt.

Med god översikt över din ekonomi kommer din matkonsumtion bli bättre. Med en plan för hur maten ska inhandlas och vad som ska ätas kommer ditt liv inte bara bli enklare – dina pengar räcker längre, kyl och frys kommer aldrig gapa tomma och det kommer alltid finnas en bra grund för ett hälsosamt liv. Att ta hand om din ekonomi och matkonsumtion är med andra ord ett fantastiskt första steg för en bättre tillvaro!

När du planerar din ekonomi är det en fördel att lägga på lite extra i varje budgetkategori. På det sättet säkrar du upp för en liten reservkassa som kan komma till användning om någonting oförutsett inträffar. I dagens värld med allt som pockar på vår uppmärksamhet är det lättare än någonsin att tappa kontrollen för ett ögonblick och plötsligt sitta där med en oförutsedd utgift. Låt det inte hända – ta kontroll på en gång.

Om du börjar i den här änden kommer din tillvaro förändras. Har du alltid gått och känt att du inte riktigt har kontroll – nästan som att någon annan kontrollerar vad som händer i din vardag? Det är över i samma ögonblick som du tar över kontrollen. Den enda frågan du behöver ställa dig är hur du vill leva ditt liv, och vad det innebär för dig att ha full koll på vad som händer i din vardag. Lämna ingenting åt slumpen – ta kontrollen idag!