Så jämför du pris för elektriker i Stockholm

Så jämför du pris för elektriker i Stockholm

Är det en mindre elinstallation brukar de flesta inte bry sig om prisnivån. Om installationen kostar 1800 kr eller 1500 kr är inte så väldigt noga. Ska däremot elen dras i ett nybyggt hus eller en större installation ske är en prisjämförelse en klar fördel. Det kan skilja tusenlappar mellan den billigaste och den dyraste elektrikern. Men jämför inte bara priset utan även rykte och omdöme.

Jämföra pris via offerttjänst

Den snabbaste vägen att få in offerter från flera olika elektriker i Stockholm är att använda någon av de offerttjänster som finns tillgängliga på internet. I korthet innebär det att man som kund skriver in vilka tjänster man efterfrågar i ett formulär och skickar iväg detta via den specifika offerttjänsten. Det som nu sker är att flera elektriker får möjlighet att lägga anbud på arbetet. Inom ett eller ett par dygn får du alltså offerter från flera olika företag – fast du bara en enda gång angett vad du vill ha hjälp med.

Ett annat alternativ är självklart att googla efter ett par elektriker och kontakta dem separat. Det kan ta något längre tid eftersom mail eller kontaktformulär behöver skrivas flera gånger med all information. Samtidigt har man mer kontroll på vilka som blir kontaktade vilket inte framgår när offerttjänst utnyttjas.

Jämföra omdöme via Trustpilot, Hitta.se eller Reco

Priset är viktigt att jämföra men kanske är det ännu viktigare att jämföra omdömen, recensioner och kontrollera att elektrikern inte har utfört arbeten som många konsumenter varit missnöjda med. De olika sidorna som visar detta fungerar på liknande sätt. Du kan exempelvis gå till reco.se och skriva och söka efter elektriker i Stockholm. Det kommer då presenteras en rad företag som erbjuder privatpersoner hjälp med denna service, deras kontaktuppgifter samt betyg. Det är alltså betyg som tidigare kunder angett efter att arbetet utförts.

Orsaken att vissa elektriker har mer eller mindre omdömen än andra beror till stor del på hur de interagerar dessa tjänster mot de kunder de haft. En del skickar exempelvis ut automatiska mail där kunden får ange vad de tyckt om den service de fått. Det betyg som ges publiceras direkt på exempelvis Trustpilot vilket gör att de får fler betyg. När du ska välja en elektriker i Stockholm – väljer du helst en med högt betyg och många omdömen, eller en utan betyg?