Catering – Mer än bara buffé och smörgåstårtor

Catering förknippas av många enbart med bufféer till bröllop och fest samt smörgåstårtor till begravningar. Men utbudet är betydligt bredare än så. Dessutom kan man få hjälp med mer än bara färdiglagad mat. Ett par exempel från restauranger som har catering i Stockholm visar vägen.

Mingel och snittar – Lite mat på stående fot

När företag har invigningar av nya lokaler eller firar jämnt är det vanligt att anställda och kunder blir bjudna på ”plockmat”. Mat som passar för mingel och kan ätas på stående fot. Företag använder generellt catering i stor utsträckning. Det kan vara orsaken till att ett av företagen, Brommadeli.se, har näst flest menyer i just denna kategori. Flest hittas inom ”bufféer”.

Få service med servisen

De flesta restauranger erbjuder sina kunder att även hyra porslin. Därmed kommer de ut med porslinet och maten, låter gästerna äta varpå de sedan tar med sig allt smutsig disk hem. En komplett service som underlättar betydligt under festen. Många privatpersoner väljer att använda sitt eget porslin medan företagskunder som beställer catering i Stockholm önskar så smidig lösning som möjligt.

Smörgåsar – inför utflykt eller fest

Även efterfrågan på smörgåsar och baguetter är stor. En mindre smörgås till fikat eller en stor baguett på utflykten? Beställ 20 ”smörgåspåsar” med baguett, dryck och kanske någon liten kaka. Perfekt när ett större sällskap ska ut på picknick eller båtutflykt.

Frukost vid dörren?

De tre ovan nämnda tjänsterna hittas hos ett flertal restauranger som har catering i Stockholm. Men när det kommer till frukost blir utbudet något mindre. Olika frukostpaket kan väljas varpå det levereras till dörren. Ofta finns det krav på att man måste beställa över en viss summa för att utkörningen ska ingå. Ett trevligt och uppskattat sätt att fira födelsedagsbarnet med en lyxig frukost oväntat uppdukat på frukostbordet.

Källa:
Inspiration till artikeln är taget från Brommadeli.se, en av de restaurangerna som har catering i Stockholm som huvudsaklig verksamhet. Av de tjänster som presenteras ovan har inte Brommadeli.se någon information på hemsidan om frukost. Detta är däremot något som växer i popularitet i Stockholm. Detta inte minst eftersom flera företag har gemensam frukost (personalmöte) en dag i veckan för att samla alla de anställda och bjuda på något extra.