Tre saker att kolla upp när du ska jämföra matkassar

En färdig matkasse då och då kan vara en riktig vardagshjärte eftersom kunder slipper både att planera maten och att handla den. Det är helt enkelt något som kan spara tid när det behövs som mest och det finns dessutom ett stort utbud av leverantörer att välja bland. Nedan följer tips på saker värda att kolla upp när du ska jämföra matkassar.

Innehåll och valmöjligheter

På sajten Bastmatkasse.se kan du jämföra matkassar. En första sak att kolla närmare på när du gör detta är innehåll och valmöjligheter. Hos en del leverantörer går det till exempel själva att anpassa hur många portioner kassen ska innehålla medan andra har ett fast antal – till exempel 2 eller 4. Kassarna kan även innehålla olika antal rätter / middagar, till exempel 3 eller 5.

Annat att kolla på är dess innehåll är om någon speciell kost önskas. Några av dom alternativ som finns att hitta bland dom olika alternativen är:

  • Flexitarianska kassar
  • Vegetariska kassar
  • Barnvänliga kassar

Genom att besöka dom olika leverantörernas hemsidor och klicka sig in på deras olika kassar går det att läsa mer om innehållet – till exempel om vilka typer av råvaror som används och så vidare.

Leveranser och villkor

Det sista punkten att kolla närmare på när du ska jämföra matkassar är hur det ser ut med leveranser och villkor. Dom flesta leverantörerna säljer matkassar på prenumeration så det är viktigt att ha koll på vad som gäller med uppsägning, betalning och liknande.

Även när det kommer till leveranserna är det bra att läsa på för att se vad dom olika leverantörerna erbjuder. Dom flesta erbjuder leverans hela vägen hem till dörren men långt ifrån alla finns tillgängliga i alla städer runt om i Sverige. För den som inte bor i någon av landets större städer kan det alltså vara en idé att börja här.

Jämföra matkassar utifrån pris

När du ska jämföra matkassar är det givetvis värt att ta en närmare titt även på priset. Viktigt är dock att göra en rättvis jämförelse utifrån vad dom olika kassarna innehåller – en kasse som innehåller 5 måltider för 5 personer kommer naturligtvis vara dyrare än en som innehåller 3 måltider för 2 personer.

Många av leverantörerna erbjuder även kampanjer med jämna mellanrum så om det finns möjlighet att invänta en sådan kan det finnas hundralappar att spara på en prenumeration.