Klänningen, dilemmat i garderoben

Vare sig man är hyperfemenin eller en tomboy så brukar man välja en klänning när man ska vara lite fin i kanten. Det finns dock ett dilemma som brukar uppstå när man ska välja klänning. Vilken klänning passar bäst för mig? Det som ser vackert ut på en person kan se klumpigt ut på en annan. Om man inte vet vad som passar en själv, blir jakten på en klänning ångestgivande. Det finns tusentals modeller att välja bland, så mycket att man kan bli bestört och vilja ge upp sökandet. Enklaste sättet att hitta rätt klänning utan att bli deprimerad, är att veta vad man letar efter. Läs gärna vidare, för att ta reda på hur man kan hitta den rätta klänningsmodellen.

Dra inte på dig vad som helst!

Allt beror på kroppen. Precis som mobiler och iPads bara passar i respektive fodral, så passar människornas kroppar endast i respektive kläder. I stora drag så finns det tre kvinnoformer. Vi har de som är raka, utan väldigt breda höfter, ibland även bredare axlar. Sen har vi timglaset, som kurvas uppifrån och ner med jämna drag. Sen har vi päronformen, de är smalare upptill och höfterna är mycket bredare än axlarna. När man vet i vilken kategori man hamnar i så kan man därefter börja leta efter kläder för just den kroppsformen. Forska på internet! Det finns oändligt många YouTube-videor där experimenterade personer hjälper till att veta vilken kroppsform man är. Många onlinebutiker erbjuder även både storleks- och stilguider som hjälper dig att hitta rätt, sen är det bara att klicka runt bland webshopparnas stora utbud av klänningar. Har du missat att titta bland klänningarna hos Halens är det något vi varmt rekommenderar att du gör omgående.

Man måste veta vad man vill ha

Om du söker efter stenfasta principer inom klänningsbärandet, så får du en lista med tre grundregler här nedanför:

  • För timglaset är det bra att framhäva midjan, raka kjolar är perfekta för den jämna figuren och de kan enkelt bära maxi-klänningar utan att se pompösa ut.
  •  För rakare figurer är en 50-tals inspirerad klänning med mycket rynk i midjan och lite puffiga ärmar passande; vecken i klänningen smickrar och upphäver kurvorna, som kanske inte syns så mycket i vanliga fall.
  • Päronet måste vara lite försiktig med klänningar, ibland så kan en klänning passa på överkroppen, men sitta åt för mycket från midjan och ner. För att undvika detta, är utsvängda klänningar ett bra och klassiskt val. Välj heller inte tyg med stora tryck eller veck där man är som bredast.

Med detta i åtanke, så kan du nu börja din jakt på klänning.