Oxfordskon kompletterar looken

Vare sig du använder skon till vardags, eller för lite finare tillfällen, så är Oxfordskon den detaljen som gör din kostym, frack eller smoking komplett. Den ser oftast ut på ungefär samma sätt, men skon kommer i otroligt många färger vilket gör att du mest troligt kommer att hitta en sko som passar dig perfekt.

Det kan vara svårt att veta vilken typ av sko du ska ha vid lite finare tillfällen när du ska använda till exempel kostym eller frack, och där kommer Oxfordskon in och är definitivt det bästa alternativ du kan hitta. Traditionellt är det svarta, bruna och bourgognefärgade skor som passar bra till kostym, medan Oxfords i lack ofta används till frack och kostym. Nu för tiden är det så populärt med Oxfords att man blandar och mixar exakt som man själv känner. Det bästa är att Oxfordskorna nu för tiden även används till vardags och du kan matcha dem väldigt snyggt till både jeans och chinos. En sak som är säkert är att med Oxfordskorna kommer du glida in på jobbet eller festen med stil.

Berömda universitetet

Vad som karaktäriserar en Oxfordsko är en så kallad sluten snörning, vilket innebär att snörningen på båda sidorna går ihop och bildar ett “V”. Ursprungligen skulle Oxfordskon vara en väldigt formell sko, men har under åren som gått utvecklats och finns numera i flera olika stilar och modeller för både en formell och en mer casual look. Oxfordskon började först att användas i Skottland och Irland under ett annat namn, men döptes senare efter Oxford University i England. Skon har till största dels varit en herrsko, men på senare år när skon blivit allt mer populär, så har även ett flertal varianter för kvinnor tagits fram.

Sök – och du kommer hitta det du letar efter!

Hos Footway hittar du flertalet varianter av herrskor i olika prisklasser, så du kan hitta den som du känner passar dig bäst. Några märken när det kommer till skor för män är:
•    Ecco
•    Filippa K
•    Vagabond
•    Clarks
•    Dr Martens
•    Timberland