Välj kattförsäkringar utifrån….

Pris, tillägg, omdömen, ersättningsnivå eller självrisk? Det finns flera saker att fundera på och jämföra när en kattförsäkring ska väljas. Ett bra tips – välj kattförsäkringar utifrån flera olika punkter, i stället för att stirra dig blind på exempelvis priset eller självrisken.

Välj kattförsäkringar utifrån flera punkter

Att välja försäkring för katten kan verka som ett enkelt uppdrag men det finns faktiskt en del saker värda att fundera på och jämföra innan ett avtal tecknas. Det är alltid bättre att försöka se en helhet, i stället för att bara jämföra enskilda uppgifter. Nedan följer några tips på sådant som är bra att ha i åtanke inför valet.

  • Välj kattförsäkringar utifrån pris – Priset är givetvis en avgörande faktor för många och definitivt värt att jämföra hos olika aktörer. Det finns både billiga och dyrare alternativ men tänk på att inte bara kolla på priset, utan på försäkringen som helhet.
  • Välj kattförsäkringar utifrån tillägg – Hos dom flesta försäkringsbolagen går det att göra tillägg i försäkringen för att det ska gälla även för exempelvis mediciner, rehabilitering och tandvård. Fundera på om det är viktigt för dig och din katt.
  • Välj kattförsäkringar utifrån omdömen – En annan punkt som kan vara till hjälp inför valet är att kolla vad olika bolag och försäkringar har för omdömen. Det görs enkelt på nätet. Antingen genom att söka på egen hand eller genom att besöka en jämförelsesida, där dom olika alternativen ofta är betygsatta.

Även ersättningsnivå och självrisker är två punkter som är värda att fundera över och jämföra inför valet av kattförsäkring. Eftersom utbudet av försäkringar är stort kan det skilja sig mellan olika alternativ och för att hitta det bästa för dig och din katt är jämförelser den bästa och säkraste vägen att gå.

Mer att tänka på

Förutom att kolla på priser och vad som ingår i olika kattförsäkringar kan det också vara en idé att läsa på om dom olika bolagen samt deras villkor. Även här kan det nämligen skilja sig och det är alltid viktigt att vara noggrann när ett avtal ska tecknas.

Kort och gott – välj kattförsäkring utifrån flera punkter och inte bara exempelvis priset. Helheten är viktigast för att få ett bra skydd, även om det såklart är onödigt att betala mer än vad som egentligen är nödvändigt.