Beställa simkort för ditt barn – Frågor och svar

Ska du beställa simkort för ditt barn? I sådana fall undrar du kanske om du ska välja abonnemang eller kontantkort. Du kanske också undrar hur många GB barnet behöver, och om ditt barn är tillräckligt gammalt för att få sin första mobil med surf. Här resonerar vi kring ett par vanliga funderingar du som förälder kan ha när du ska beställa simkort för ditt barn.

 

Frågor:

 

  • Borde jag välja kontantkort eller abonnemang?
  • Att beställa simkort för ditt barn – hur mycket surfdata, egentligen?
  • Mitt barn är bara så gammalt – är det lämpligt med mobil och surf?

 

Sammanfattningsvis är vårt råd till dig: beställ simkort för ditt barn om du känner att detta beslut är det rätta.

Borde jag välja kontantkort eller abonnemang?

Tidigare hade vi kanske sagt kontantkort. Idag finns det ett så stort urval av förmånliga abonnemang att det oftast är det bästa att välja. Det finns operatörer som erbjuder fria samtal, mess och ganska bra surfmängder för under 100 kronor i månaden.

 

Men med kontantkort är det enklare att begränsa användningen, tänker du kanske. Nja, idag kan abonnemangen begränsas och spärras så att barnet inte kan köpa saker och göra räkningen dyrare än den faktiska månadsavgiften.

 

En annan faktor att väga in är tryggheten. Med ett kontantkort finns risken att du glömmer fylla på, och plötsligt har ditt barn svårt att få tag i dig när han eller hon behöver.

Att beställa simkort för ditt barn – hur mycket surfdata, egentligen?

Det är upp till dig att avgöra och är ganska svårt att säga på rak arm. Om du vill att ditt barn ska kunna streama mycket film och serier på mobilnätet så bör du köpa mer surf, säg runt 25 GB – 50 GB per månad. Vill barnet däremot mest läsa och sitta med sociala medier så kan det räcka med runt 10 GB per månad.

 

Klokt kan vara att välja ett abonnemang där oanvänd surf sparas till nästa månad – och gärna längre än så. Du får mer valuta för pengarna och behöver inte nödvändigtvis köpa mer surf om ditt barn vill titta extra mycket på film och serier en månad.

Mitt barn är bara sju år – är det lämpligt med mobil och surf?

Här går åsikterna isär. Det är ganska vanligt att ge barn sin första mobil när det är runt sju år gamla. Ska du beställa simkort för ditt barn som är i den åldern är du hur som helst inte ensam i det beslutet. Det kan vara bra att ge barnet en begagnad mobil till en början för att se hur det går.