Tarotguiderna.com – naturmedicin

Tarotguiderna.com – naturmedicin

Naturmedicin är något som funnits i tusentals år och som både helat och hjälpt människor som lidit av diverse sjukdomar och åkommor. I naturen finns det ett skafferi fyllt av medicinska örter och växter som kan ha enorma effekter på välmående. Det är lätt att tro att naturmedicin som går att köpa receptfritt i hälsobutiker inte skulle kunna fungera och att det endast är receptbelagd medicin från apoteket som har effekt. Men så är inte fallet. Det finns mängder av naturliga örter och växter som kan hjälpa till med allt från sömnbesvär och oro till magproblem och huvudvärk. Dock är det väldigt svårt att veta vilken sorts naturmedicin som kan hjälpa just dig, åtminstone utan erfarenhet.

Vilka växter kan hjälpa dig

Hos Tarotguiderna.com kan du läsa mer om naturmedicin och lära dig om olika kurer och växter. Visste du till exempel att det finns hela 250 ätliga växter? Förutom att många av dessa är populära i matlagning (T.ex. basilika, oregano, rosmarin, timjan, mynta) fungerar många även i hälsofrämjande syfte. Några exempel på örter och växter som har medicinska egenskaper är bland annat ros, lind och Johannesört.

Egenskaper hos svenska växter

Idag tillverkas det enorma mängder kemiskt framställda mediciner, men faktum är att du kan hitta mängder av hälsofrämjande växter i din egen trädgård. Självklart räcker det inte alltid med naturmedicin, men i många fall kan man lindra och till och med bota olika besvär. Ett exempel är lind, en växt som går att hitta i skogsbryn och på bergsbranter. Ett vanligt träd som du hittar i de flesta delarna av Sverige. Skotten på linden kan du använda för att sänka feber då den innehåller så kallade glykosider. Dessa har en febernedsättande effekt i kroppen. Du kan även brygga te av lindblomman och dricka det när du är förkyld eller har en infektion. För dig som är osäker på hur olika örter och växter ser ut och vart du kan hitta dem kan du alltid besöka en hälsobutik. Hos Tarotguiderna.com kan du läsa mer om naturmedicin och få insikt i hur det kan hjälpa dig på en vardaglig basis.