Sugen att prova infraröd bastu? Här är alternativen

Sugen att prova infraröd bastu? Här är alternativen

Infraröd bastu är sannerligen på tapeten just nu. Det pratas mycket om dess fördelar och hur mycket man än letar är det svårt att hitta några nackdelar. Några av dom hälsofördelar som ofta nämns är:

  • Bättre blodcirkulation
  • Slätare hud
  • Stärkt hjärt- och kärlkondition

Är du sugen att prova på att basta i en infraröd bastu? Då finns det flera alternativ. Läs mer här!

Spa- eller sportanläggningar

Många spaanläggningar har valt att installera en infraröd bastu och att besöka en sådan är ett bra sätt att få prova på den. Det finns även en del sportanläggningar, så som gym, som erbjuder sina medlemmar att basta infraröd bastu om det finns en sådan att tillgå. Kolla runt online för att se om det finns någon anläggning med IR-bastu där du bor, och boka in dig på ett härligt besök!

Portabel IR-bastu

Den infraröda bastun har som sagt blivit omåttligt populär – så populär att det faktiskt finns att få tag på modeller i portabelt miniformat. Dom kan nästan liknas vid ett litet tält som man kryper ner i och stänger dragkedjorna om sig för en stunds skön avkoppling.

Huvudet lämnas utanför ”tältet” i friska luften och den portabla varianten av infraröd bastu ska ha samma effekt på kroppen som en ”vanlig” infraröd bastu. Praktiskt, eller hur? En perfekt sak att börja med för den som vill utforska dom många hälsofördelarna.

Investera i en egen infraröd bastu

Har du provat alternativ ett och två, eller kanske bara ett av dom, och känner att du inte kan få nog av att basta infraröd bastu kan du alltid investera i en egen. Idag finns ett stort utbud av olika modeller och storlekar på marknaden och installationen kunde inte vara enklare.

Det som gör dessa modeller så enkla är att dom köps som byggsatser, eller till och med färdigmonterade, och behöver bara ställas på plats och kopplas in i ett eluttag för att fungera. Redan ett par timmar efter köpet kan du njuta av din första bastu.

Kanske har du en gammal klassisk bastu som inte kommer till användning längre – då kan du alltid konvertera den till en infraröd bastu. Det befintliga basturummet är perfekt att använda som det är – plocka bara bort aggregatet och ersätt det med dom speciella infrapanelerna och vips har du fått en helt ny bastu – i dubbel bemärkelse.